«Το όραμα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη εφιάλτης για τους απλούς πολίτες»

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Ανώτατη Σύγκλητος  της Συμμαίας Πολιτών η οποία συνήλθε σήμερα στη Λεμεσό σύμφωνα με ανακοίνωση της  αποφάσισε  τα ακόλουθα:
«Ο Κρατικός προϋπολογισμός είναι η συλλογική απόφαση ως προς το πώς και που θα δαπανήσουμε τις εισπράξεις από τις φορολογίες που το Κράτος βάζει στους κατοίκους αυτού του τόπου. Ο προϋπολογισμός του Κράτους δείχνει την κατεύθυνση και την πρόθεση της Κυβέρνησης όσον αφορά 10354_470325186389665_980950311_nστην αξία που προσδίδει στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο 2ος Μνημονιακός προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη συνεχίζει να αγνοεί, ίσως καθ’ υπόδειξη, την ανάγκη για αναπτυξιακές δαπάνες, οι οποίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους μειώνοντας ταυτόχρονα και τις δαπάνες τους κράτους σε κοινωνικές παροχές.
Στο 2ο Μνημονιακό προϋπολογισμό, η όλη προσπάθεια εστιάζει ακόμη περισσότερο στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Απουσιάζει η στήριξη σε ιδιωτικές επενδύσεις και σε εξαγωγές και δυστυχώς δεν γίνεται η παραμικρή προσπάθεια για να δοθούν ανάσες στους Κύπριους φορολογούμενους.
Εδώ και 22 μήνες η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, αυξάνει ή βάζει νέες φορολογίες καθ’ υπόδειξη της Τρόικα. Ούτε ένα σχέδιο για φορολογική ελάφρυνση των πολιτών δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής. Τους πολίτες που τόσο πολύ λοιδορεί ο Υπουργός Οικονομικών, αφού όπως λέει όλοι αυτοί ξόδευαν πέραν των δυνατοτήτων τους.

Ο Υπουργός Οικονομικών μας λέει ότι το Μνημόνιο επιτυγχάνει τους στόχους του, αλλά αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις πολλές και ψηλές φορολογίες που πληρώνει ο Κύπριος πολίτης. Ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι, αφού μόλις τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά 7,000. Γέμισε η Κύπρος φτώχια, δυστυχία, κοινωνική εξαθλίωση και ταπείνωση.
Ταυτόχρονα, την ώρα που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της και τις απειλές της σε βάρος της Κύπρου, η Κυβέρνηση μειώνει δραστικά τις αμυντικές δαπάνες.
Η Βουλή για μια ακόμη φορά περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή και δεν θέλει να καταλάβει τις δυνατότητες της αλλά ούτε και να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Συμμαχία Πολιτών κατάθεσε σωρεία προτάσεων όπως η μείωση των επιτοκίων, η απαγόρευση επιβολής τόκων υπερημερίας, η υποχρεωτική αναδιάρθρωση δανείων πριν την οποιαδήποτε εκποίηση ακινήτων, και πολλά άλλα.
Διερωτόμαστε αν η Βουλή διαθέτει όραμα για το μέλλον αυτού του τόπου γιατί σίγουρα το όραμα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη μέσα από τον προϋπολογισμό, είναι ο εφιάλτης για όσους συμπολίτες μας περιμένουν να δουν μέρισμα από τις θυσίες που τους υπέβαλε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη από τότε που ανέλαβε την εξουσία.
Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις της με την Τρόικα δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δεν μάχεται όσο θα έπρεπε για την Κύπρο και τους πολίτες της, οι οποίοι πληρώνουν τον λογαριασμό της υποδούλωσης της Κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Τρόικα. Για αυτούς τους λόγους, ως Συμμαχία Πολιτών θα καταψηφίσουμε τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015.»