Αναρρώνει επιτυχώς μετά την εγχείρηση ανοικτής καρδίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

 

Ανακοίνωση νοσοκομείου Mount Sinai

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης “αναρρώνει επιτυχώς μετά την εγχείρηση ανοικτής καρδίας στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη”, ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ - ÄÉÁÃÃÅËÌÁ ÃÉÁ ÅÐÅÔÅÉÏ ÁÍÅÎÁÑÔÇÓÉÁÓσύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πιθανώς να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων”.

Όπως αναφέρεται, “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη στη Νέα Υόρκη για εγχείρηση από τον φημισμένο χειρουργό μιτροειδούς βαλβίδας Δρ. David Adams, ο οποίος είναι ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός στο Mount Sinai”.

“Ο Δρ. Adams και η ομάδα του επιδιόρθωσαν τις μιτροειδούς και της τριγλώχινες βαλβίδες, που παρουσίασαν διαρροή που οφείλεται σε εκφυλιστική κατάσταση βαλβίδας”, σημειώνεται.

Προστίθεται ότι “ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, Επικεφαλής Καρδιοχειρουργικής στο American Heart Institute στην Κύπρο, συνόδευσε τον Πρόεδρο και την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη.