Χιονοστιβάδα εξελίξεων για το σκάνδαλο στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου

 *

Σείεται το πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις Βέργα..

*Διαψεύδουν οι βουλευτές Ανδρέας Φακοντής  και Φειδίας Σαρίκας 

 

 

Χιονοστιβάδα εξελίξεων που απειλεί να συμπαρασύρει πολλούς,  προκαλεί η θεληματική κατάθεση χθες βράδυ του συλληφθέντα τέως δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα  ο οποίος  κατονόμασε ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τις μίζες στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων apoxpafou_607_373_577_324Πάφου τους βουλευτές Πάφου Φειδία  Σαρίκα (πρώην δήμαρχο Πάφου και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών )  της ΕΔΕΚ  και τον βουλευτή τιυ ΑΚΕΛ Ανδρέα Φακοντή.Ο Βέργας ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή  για το ποινικό αδίκημα με τις μίζες κατονόμασε επίσης δύο νύν δημοτικούς συμβούλους καθώς και έναν πρώην, για εμπλοκή στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ κατά την πρώτη φάση του έργου.Συγκεκριμένα

Ο Σάββας Βέργας σε ψεσινή θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή για το θέμα με τις μίζες, κατονομάζοντας σύμφωνα με πληροφορίες δυο βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, ο ένας εκ των οποίων είναι πρόεδρος σημαντικής επιτροπής της Βουλής, δύο νύν δημοτικούς συμβούλους καθώς και έναν πρώην, για εμπλοκή στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ κατά την πρώτη βάση του έργου.

Καθοριστικό παράγοντα στην αλλαγή στάσης του τέως Δημάρχου Πάφου έπαιξε η σύλληψη της συζύγου του, μια κίνηση των ανακριτικών αρχών. Η σύλληψη της στηρίχθηκε στην κατάθεση του εργολάβου Δρακόπουλου ο οποίος κατέθεσε πως έκανε κατάθεση 85.000 ευρώ στο όνομα της μετά απο υπόδειξη του Δημάρχου Πάφου. Η σύζυγος του τέως Δημάρχου Πάφου έχει αφεθεί ελεύθερη απο χθες το βράδυ.

 Αντρέας Φακοντή:Συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Βέργα

σαρικας-φακοντης

Τους δύο βουλευτές Πάφου κατονόμασε στην κατάθεση του ο Σ.Βέργας οι οποίοι διαψευδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Βέργα και με γραπτή δήλωση του αναφέρει:

«Πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και στον τύπο, φέρουν τον πρώην Δήμαρχο Πάφου κ. Σάββα Βέργα να με εμπλέκει στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Θέλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι είχα την όποια ανάμειξη στο φαγοπότι του ΣΑΠΑ.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι καθαρά συκοφαντικοί από οποιονδήποτε και αν προέρχονται. Αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι έγιναν από τον κ. Βέργα, αυτό έγινε εκδικητικά, διότι είμαι αυτός που πρωτοστάτησε, κατήγγειλε και έβγαλε στο φως το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Ως βουλευτής του ΑΚΕΛ, το 2012 ενέγραψα θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, στην οποία με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς παρέπεμπα σε κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον ΣΑΠΑ. Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά, δυστυχώς, τις καταγγελίες μου.

Για άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματος μου δηλώνω ότι είμαι έτοιμος και πρόθυμος να δώσω άμεσα ελεύθερη πρόσβαση στην Αστυνομία και τις Ανακριτικές Αρχές στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και τα περιουσιακά μου στοιχεία, παρακάμπτοντας τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν λόγω βουλευτικής ασυλίας.»

Φ. Σαρίκας: «Δεν ακολουθώ τη διεφθαρμένη πορεία του κ. Βέργα»

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και πρώην δήμαρχος Πάφου, Φειδίας Σαρίκας δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι με βάση την πληροφόρηση που έχει, φαίνεται πως ο ένας από τους δύο βουλευτές στον οποίο αναφέρεται ο Σάββας Βέργας, είναι ο ίδιος.

«Ηταν αναμενόμενο ότι ο κύριος Βέργας, μετά τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, θα προχωρούσε σε κίνηση εντυπωσιασμού. Εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω τη διεφθαρμένη πορεία του κυρίου Βέργα» είπε ο κ. Σαρίκας.Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις και έκαμε λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησής του και κάλεσε τις ανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα περιουσιακά του στοιχεία και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς με πλήρη διαφάνεια για να λάμψει η αλήθεια»

Λίγο αργοτερα ο Φ.Σαρίκας  εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«.Εδώ και μερικές ώρες, μετά τις διαρροές της κατάθεσης του Βέργα, διασύρεται το όνομα και η αξιοπρέπεια μου. Δεν θα παίξω το παιχνίδι του κ. Βέργα και δεν θα τον ακολουθήσω. Δεν έχω υπόψη μου τι έπλασε και τι μου καταλογίζει ο κ. Βέργας. Δεν ξέρω, ούτε και μπορώ να φανταστώ τι μου καταλογίζει χωρίς να δω το κείμενο της κατάθεσης του γιατί πολύ απλά δεν τον έχω ποτέ μου ακολουθήσει στη διεφθαρμένη του πορεία.

Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες της Πάφου ποιος είναι ο βίος και η πολιτεία ενός εκάστου. Είναι γνωστό ποιος είναι ο κ. Βέργας και ποιος είναι ο Φειδίας Σαρίκας.
Είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί και ο έλεγχος των περιουσιακών μου στοιχείων.
Η απόπειρα να δημιουργηθούν συλλογικές πολιτικές και ποινικές ευθύνες στο φαγοπότι της διαπλοκής και της διαφθοράς που έγινε εις βάρος του λαού μας, στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στη μη απόδοση δικαιοσύνης.»

Σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τις ανακρίσεις

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία σην οποία αξιολογούνται αξιολογηθούν οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί για την υπόθεση ΣΑΠΑ στην Πάφο καθώς και το περιεχόμενο της κατάθεσης του τέως Δήμαρχου Πάφου, Σάββα Βέργα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι ο κ. Βέργας αναφέρθηκε σε κάποια πρόσωπα και θα γίνει σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία εντός της ημέρας για να δοθούν σχετικές οδηγίες.

Oικολόγοι 

Σε δηλώσεις του σήμερα  ο Αναπληρωτής Πρόεδρος,  των Οικολόγων κ.Σάββα Φιλίππουαναφέρει ότι :

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των σκανδάλων στο Δήμο Πάφου ( ΑΡΙΣΤΟ,ΣΜΣ,ΣΑΠΑ) με την ομολογία Σάββα Βέργα και τις καταγγελίες του για τοπικούς βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους και κομματικά στελέχη, ενισχύουν την εντύπωση της καθολικής σήψης που πλανάται ανάμεσα στην κοινωνία και εμφανίζεται ως ακάνθινο στεφάνι για την πολιτική ηγεσία.

Είναι για αυτό το λόγο που το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για προώθηση κομματικού υποψήφιου για τη δημαρχεία της Πάφου.

Αυτή ήταν και η ομόφωνη απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων που συνήλθε ψες στην Πάφο στην παρουσία του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη και του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής κας Ελένης Χρυσοστόμου.

Το Κίνημα Οικολόγων καλεί να διερευνηθούν τάχιστα οι καταγγελίες Βέργα. Αν είναι καταγγελίες- μαϊμού και προπέτασμα καπνού, για να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός και να συγχυστεί η κοινή γνώμη, τότε είναι ευθύνη όσων καταγγέλλονται ψευδώς να δώσουν πλήρη προσωπικά (και των συγγενών τους) οικονομικά στοιχεία ( πόθεν έσχες) αλλά είναι και ευθύνη της πολιτείας να διερευνήσει ταχύτατα τις καταγγελίες αυτές για να λάμψει η αλήθεια.»