Σκυροδέτηση της βάσης του δυτικού στηθαίου της Πλατείας Ελευθερίας ανακοινώνει ο Δήμος Λευκωσίας


Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη προγραμματίζεται η σκυροδέτηση της βάσης του δυτικού στηθαίου της Πλατείας Ελευθερίας.

Ανακοινώνει επίσης ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, κυρίως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων, θα ισχύσουν οι πιο κάτω ρυθμίσεις:imagew-2.aspx

Το πέρασμα των πεζών από τη γέφυρα της Πλατείας θα είναι κλειστό από τις 9:00 το πρωί της 20ης Ιουνίου μέχρι τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2018. Οι πεζοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την προσωρινή μεταλλική πεζογέφυρα για τη μετάβαση τους από και προς τους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου.

Η Λεωφόρος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από την πολυκατοικία Λυσσαρίδη μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων από τις 4:00 το απόγευμα της 20ης Ιουνίου μέχρι τις 7:00 το πρωί της 21ης Ιουνίου.

Οπως σημειώνει, οι εργασίες για ολοκλήρωση του έργου της Πλατείας Ελευθερίας προχωρούν, ενώ οι εργασίες στην Ανατολική Τάφρο βρίσκονται στο τελικό στάδιο ενώ οι εργασίες στην Δυτική Τάφρο συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Στη βάση του δυτικού στηθαίου που σκυροδετείται την Τετάρτη 20 Ιουνίου, θα τοποθετηθεί στη συνέχεια ολόκληρο το προστατευτικό στηθαίο από μέταλλο και γυαλί, το οποίο λόγω της ιδιαιτερότητάς του κατασκευάζεται στη Λισαβόνα. Έχει γίνει επιτόπιος έλεγχος την προηγούμενη εβδομάδα και όταν ολοκληρωθεί θα έρθει στην Κύπρο ο εξειδικευμένος οίκος που το κατασκευάζει για να το τοποθετήσει. Αυτό αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, αναφέρει ο Δήμος.

Προστίθεται ότι αυτή την περίοδο τοποθετούνται τα καλούπια για τα στηθαία της κεντρικής σκάλας κάτω από την γέφυρα τα οποία θα σκυροδετηθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Στο Νότιο κόμβο (άνοιγμα Πλατείας με Ευαγόρου) έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που περιλαμβάνονταν στο Συμβόλαιο του έργου. Παραμένουν κάποιες εργασίες στα πεζοδρόμια της Στασίνου και στις ράμπες της Τάφρου Ντ’ Αβίλα οι οποίες προγραμματίζονται και εκτελούνται σε στάδια ώστε να μην επηρεαστεί η πρόσβαση/διέλευση του κοινού.

Στο Βόρειο κόμβο (άνοιγμα Πλατείας στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου), η κανονική πρόσβαση των οχημάτων προς την οδό Ρηγαίνης αναμένεται να δοθεί στο κοινό εντός ενός μηνός.

Οι εργασίες στη λεωφόρο Κωστάκη Παντελίδη έχουν ολοκληρωθεί. Παραμένει η εξομάλυνση του σημείου ένωσης της λεωφόρου Κωστάκη Παντελίδη με την Πλατεία Σολωμού ώστε να μπορεί να δοθεί στο κοινό για πρόσβαση οχημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.