Ελλάδα:Χρυσαυγίτης βουλευτής κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Πρωθυπουργό

Πανδαιμόνιο προκλήθηκε σήμερα στη Βουλή 2453326των Ελλήνων όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Πρωθυπουργό, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά στην Κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης ζήτησε τα «κεφάλια» Καμμένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα στην αίθουσα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΧΑ σημείωσε: «καλούμε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».
«Να αποβληθούν οι βουλευτές της Χ.Α.»

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος ανέφερε «Έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα». «Πρόκειται για σχεδιασμένη κλιμάκωση με στόχο βίαια επεισόδια και διχασμό» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, προανείγγηλε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής μιλώντας για αποβολή των βουλευτών της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονιμσός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο φρούραρχος της Βουλής αμέσως μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια έδωσε εντολή να παρακολουθείται ο βουλευτής συνεχώς. Η διαδικασία αυτή κράτησε δύο ώρες. Στη συνέχεια ο Κων. Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από τη Βουλή πεζή και κατευθύνθηκε προς το Ζάππειο, όπου τον ανέμενε το αυτοκίνητό του. Εκεί, ωστόσο, υπήρχε κλιμάκιο με μοτοσυκλέτες, ενώ αναφέρεται και ειδικό τζιπ, χρώματος μαύρου, της Ασφάλειας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπαρμπαρούσης συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα.Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπαρμπαρούσης ανακάλεσε και δεν έγινε καμιά σύλληψη.

Τι συνέβη νωρίτερα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή ο οποίος ήδη διαγράφηκε απο την Χρυσή Αυγή.

Στη γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητεί να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

H παρέμβαση Κοντονή

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, διαβιβάζοντας – βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας – στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση στη Βουλή.

Βίντεο με τον βουλευτή της Χ.Α. Κ. Μπαρμπαρούση και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στον βουλευτή της Χ.Α., επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.