H Κυβέρνηση έδωσε διαβεβαιώσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΣΚΤ αναφέρουν ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ

 

Η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητάimagew της η διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο  συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ.

Σχετικά με τη σημερινή συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα, οι συντεχνίες αναφέρουν ακόμα ότι συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του προσωπικού, είτε επιλέξει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, είτε την παραμονή στη ΣΚΤ στη βάση της όποιας μετεξέλιξής της, είτε στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ Κύπρου, είτε ακόμα στο νέο εργοδότη που θα επιλεγεί.

Παράλληλα οι συντεχνίες διαβεβαιώνουν τους εργαζομένους στη ΣΚΤ πως θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται το όλο ζήτημα με την ίδια συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά τους και να δημιουργηθεί το απαιτούμενο υπόβαθρο για την ένταξή τους, χωρίς προβλήματα στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Καλούν, παράλληλα, το σύνολο του προσωπικού να παραμείνει συσπειρωμένο και να αγνοεί τους διάφορους ψιθύρους που προκαλούν αναστάτωση και θέτουν σε κίνδυνο την όλη διαδικασία.

«Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να τυγχάνουν έγκαιρης και πλήρους ενημέρωσης από τα αρμόδια σώματα των Οργανώσεων μας και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κληθούν να συναποφασίσουμε για τις τελικές διευθετήσεις. Η κοινή πορεία μας θα συνεχιστεί και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς», αναφέρεται.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ύστερα από παρέμβασή των συντεχνιών οι επαφές θα συνεχιστούν αύριο, 15 Ιουνίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι, με τη Διεύθυνση της ΣΚΤ και εάν χρειαστεί θα επανακαθοριστεί νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.