Για πόλεμο μεταξύ «σταυρού και ημισελήνου» απείλησε ο Ερντογάν

Δριμεία επίθεση κατά τη απόφαση του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς να απελάσει ιμάμηδες που πρόσκεινται στον Ερντογάν και να κλείσει τεμένη  εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.2440450

Μάλιστα σπείλησε κανοντας  λόγο για έναν «πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», δηλαδή χριστιανών και Τούρκων, ανακοινώνοντας ολομέτωπη επίθεση της Άγκυρας όχι μόνο κατά της Βιέννης αλλά και ολόκληρης της χριστιανικής Ευρώπης.

«Αυτά τα μέτρα που έλαβε ο Αυστριακός πρωθυπουργός οδηγούν τον κόσμο σε έναν πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Η δήλωση Ερντογάν έγινε μια μέρα μετά την ανακοίνωση από τον συντηρητικό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ότι η χώρα του ενδέχεται να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες και να κλείσει επτά τεμένη που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Λένε ότι θα διώξουν τους ιμάμηδες μας από την Αυστρία. Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Θα κάνουμε αυτό που πρέπει», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν επέκρινε ως «ισλαμοφοβικό» και «ρατσιστικό» μέτρο την απόφαση της Βιέννης.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.