Στο stop list της Ουκρανίας η Ελένη Θεοχάρους

«Όταν η κυπριακή Πολιτεία θεωρεί ότι κάποια προβλήματα στον κόσμο,images-3 όπως το πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, της Κριμαίας και άλλα έχουν ομοιότητες με το Κυπριακό, και ότι ορθό είναι να μην τα αγγίζουμε, σεβόμενοι και τις κυρώσεις που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση της Ρωσίας για το ζήτημα της Κριμαίας, δεν θα πρέπει να έχουμε και την ίδια πολιτική απέναντι σε αυτούς που επισκέπτονται το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα;»
Αυτά δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR, Ελένη Θεοχάρους ως πρώτο σχόλιο μετά την απόφαση της Ουκρανίας να βάλει την ίδια όσο και άλλους ευρωπαίους πολιτικούς σε stop-list με την κατηγορία ότι έχουν επισκεφθεί την Κριμαία.
«Θα υποβάλω τις προτάσεις μου και θα πω ότι εάν εγώ δεν έχω το δικαίωμα να πάω στην Κριμαία για οποιοδήποτε λόγο, για ανθρωπιστικούς λόγους, για πολιτικούς λόγους, για επιστημονικούς λόγους, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τα κατεχόμενα. Δεν μπορεί τα κατεχόμενα να απολαμβάνουν καθεστώς ανεξάρτητου – αναγνωρισμένου κράτους και ο καθένας να πηγαίνει, να του βάζουν κόκκινα χαλιά, να βλέπει «προέδρους», «πρωθυπουργούς», «υπουργούς» κτλ και εμείς να μην διαμαρτυρόμαστε» ανέφερε καταληκτικά η κ. Θεοχάρους.