Στους Σ. Λεβέντ και Δικοινοτική Πρωτοβουλία για Αμμόχωστο, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2108 ανακοίνωσε τα βραβεία ανά κράτος-μέλος για φέτος.da41wa41dw54e521
Το βραβείο για την Κυπριακή Δημοκρατία απονέμεται εξίσου στον εκδότη – δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ και στη Δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο (Αντρέα Μάτση και Okan Dugli).
Τον Σενέρ Λεβέντ πρότειναν οι ευρωβουλευτές Κ. Μαυρίδης, Δ. Παπαδάκης και Ε. Θεοχάρους και τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο πρότειναν οι Λ. Χριστοφόρου, Ν. Συλικιώτης και Τ. Χατζηγεωργίου.
Οι βραβευθέντες θα λάβουν τα μετάλλια τους σε τελετή που θα γίνει στο Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στη Λευκωσία εντός των επόμενων μηνών και θα προσκαλεστούν σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες που θα διοργανωθεί στις 9 Οκτωβρίου 2018.
Σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τους βραβευθέντες και τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι η στάση και συμπεριφορά τους, να λειτουργήσει ως πρότυπο για κάθε ευρωπαίο πολίτη, και ιδιαίτερα της Κύπρου, για προάσπιση των αξιών της ΕΕ μέσα από το κοινό μας ευρωπαϊκό κράτος και ενάντια στην τουρκική κατοχή που καταπατά το κράτος δικαίου της ΕΕ στην Κύπρο».