Παγκύπρια πορεία Ειρήνης έξω από τις Βρετανικές βάσεις

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), διοργανώνει την 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, κάτω από το σύνθημα «Πορευόμαστε στο δρόμο της Ειρήνης». Η προ-συγκέντρωση θα γίνει στο δρόμο Κολοσσίου-Ακρωτηρίου (διασταύρωση Ασώματου), στις 10:00 π.μ.Unknown-3

Σύμφωνα με ανακοίνωση , μέσα  από την 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει το ΠΣΕ, θα εκφραστεί η αντίθεση στους πολέμους και η απαίτηση για τερματισμό της αιματοχυσίας σε βάρος των γειτονικών λαών της περιοχής μας. Την πορεία θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του πνεύματος αλλά και πολιτικές προσωπικότητες – φίλοι της Κύπρου από το εξωτερικό. Μαζί με τους Κύπριους φιλειρηνηστές θα πορευτούν επίσης και εκπρόσωποι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και από τα Κινήματα Ειρήνης της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Τουρκίας,  της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Το ΑΚΕΛ συμμετέχει στην εκδήλωση και καλεί όλους σε συμμετοχή .Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «οι εστίες πολέμου και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σε βαθμό που η συνεχής εμπόλεμη κατάσταση είναι η κανονικότητα για πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη. Ιδιαίτερα η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, υποφέρει από τις συνεχόμενες εξωτερικές επεμβάσεις και τις συνεχείς εσωτερικές πολεμικές συγκρούσεις. Η Κύπρος, θύμα και αυτή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και βρισκόμενη μια ανάσα μακριά από τη φλεγόμενη αυτή περιοχή, οφείλει να εκφράζει σταθερή προσήλωση στην υπόθεση της επικράτησης της ειρήνης.Το ΑΚΕΛ καλεί τον Κυπριακό λαό Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, καθώς και οργανωμένα σύνολα που νοιάζονται για την υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης, να συμμετέχουν μαζικά στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει το ΠΣΕ. Η 8ηΠαγκύπρια Πορεία Ειρήνης ας στείλει ηχηρό μήνυμα για Ειρήνη και Δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο»