Τσαβούσογλου: Οι Κούρδοι του YPG θα επιστρέψουν τα όπλα που πήραν από ΗΠΑ


Και τα όπλα που έλαβε από τις ΗΠΑ θα επιστρέψουν οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας κατά την αποχώρησή τους από το Μέμπιτς, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε πως θα επιστρέψουν πίσω στην περιοχή οι Σύριοι κάτοικοί της.imagew.aspx

Σε ενημέρωσή του στους Τούρκους δημοσιογράφους για τις επαφές του στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Υπουργός επανέλαβε ότι έχει ξεκαθαρίσει ο οδικός χάρτης, το YPG θα αποχωρήσει από το Μέμπιτς και θα τους πάρουν τα όπλα που τους έδωσαν οι ΗΠΑ. Μάλιστα ανέφερε ότι αφού καθαριστεί η περιοχή από τους τρομοκράτες θα επιστρέψει ο λαός της περιοχής πίσω.

Όπως είπε γίνεται προετοιμασία για το πως θα πάει ο τουρκικός στρατός στο Μέμπιτς, ποιος θα έχει την επίβλεψη κατά την αποχώρηση του YPG, ποιος θα διοικήσει, τί δομή θα υπάρχει. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι υπάρχει το δημογραφικό κριτήριο και πως θα ληφθεί ως κριτήριο η δομή του πληθυσμού η οποία επικρατούσε πριν από τον πόλεμο. “Θα είναι μια περίοδος που δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες”, ανέφερε.

Για το θέμα της έκδοσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο του είπε “τα έγγραφα που πήραμε από εσάς τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη”.