Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Πανεπιστημίου FREDERICK

 

Υπεγράφη χθες μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Πανεπιστημίου FREDERICK. Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων 36371680κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου και ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου FREDERICK κ. Μιχάλης Φρειδερίκος.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας αποσκοπεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του Πανεπιστημίου, ώστε, αφενός, να αναβαθμιστεί ο πολύπλευρος ρόλος που η Βουλή καλείται να διαδραματίσει, τόσο στα πλαίσια των τρεχουσών κοινωνικοοικονομικών συνθηκών όσο και στα πλαίσια της νομοθετικής της δραστηριότητας, αλλά και της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και, αφετέρου, να ενδυναμωθεί ο ρόλος και η συνδρομή του Πανεπιστημίου με την παροχή επιστημονικής στήριξης στην κοινωνία των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου FREDERICK κ. Μιχάλης Φρειδερίκος τόνισε ότι με την καθίδρυση της παρούσας συνεργασίας το Πανεπιστήμιο θα προσφέρει ακαδημαϊκή υποστήριξη ως προς εξειδικευμένα επιστημονικά πεδία στα οποία η Βουλή καλείται να παρέμβει, το ερευνητικό έργο και τα ερευνητικά προϊόντα του και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει τη Βουλή.