Ο Ρ. Πογιατζής απέσυρε την πρόταση του για διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας

 

Απέσυρε την πρόταση που υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας για ανάληψη της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Ρόης Πογιατζής, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του.imagew-5.aspx

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας αρνήθηκε να ορίσει οποιοδήποτε από τα τέσσερα μεγαλύτερα ελεγκτικά γραφεία στην Κύπρο για να ελέγξει αυτό την πρότασή μου. Αρνήθηκε επίσης να δεσμευτεί ότι θα αποστείλει τις επενδυτικές προτάσεις στα μέλη του Σωματείου για να τις μελετήσουν και να σχηματίσουν τη δική τους άποψη. Είχα δηλώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω επιστολής στις 17 Μαΐου 2018, ότι αυτά τα δύο ήταν τα ελάχιστα που όφειλαν να κάνουν για να μην θεωρήσει κανείς ότι απλώς προσπαθούσαν να προσδώσουν νομιμοφάνεια σε επιλογές που έχουν ήδη κάνει και οι οποίες δεν είναι οι πιο συμφέρουσες για την Ομόνοια. Εξάλλου ήταν αντιφατικό ότι την ίδια στιγμή που διακήρυσσε ότι ο στόχος του είναι η προώθηση της πρότασης Παπασταύρου ανακοίνωνε ότι πρόκειται να εξετάσει και άλλες επενδυτικές προτάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι επειδή η ηγεσία της Ομόνοιας είχε αποφασίσει να προωθήσει μια σαφώς υποδεέστερη πρόταση, ξεκίνησε μια σειρά ενεργειών που είναι πρωτοφανείς για οργανισμό που επίσημα λέγει ότι ζητά προσφορές.

«Αντί όλων αυτών, μου έστειλαν επιστολή με την οποία προέβαλαν έναν παράδοξο αίτημα: να ορίσω, εν μέσω ουσιαστικά μιας διαδικασίας προσφορών, μέλη του Σωματείου ως υποστηρικτές μου οι οποίοι θα διαπραγματεύονταν μαζί μου και θα παρουσίαζαν την πρόταση μου. Απάντησα αναφέροντας τους ότι κάτι τέτοιο θα εξέθετε αυτά τα μέλη σε σύγκρουση συμφερόντων. Όταν θα διαπραγματεύονταν, ποια συμφέροντα θα εξυπηρετούσαν, του Σωματείου ή του επενδυτή που υποστηρίζουν; Όση καλή πιστή και να έδειξα, όσο μεγάλη και να ήταν η επιθυμία μου να συνεισφέρω στην ανάκαμψη αυτής της μεγάλης ομάδας, δε μπορώ να παραμείνω συμμέτοχος σε μια μεθόδευση με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω, δεν μου μένει άλλη αξιοπρεπής επιλογή από το να αποσύρω την πρόταση μου. Ελπίζω ότι η Ομόνοια θα βρει τον δρόμο που της αξίζει», αναφέρεται, τέλος, στην ανακοίνωση.