Αστυνομία: ‘Υποπτοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι 18 συλληφθέντες

Τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αφορά η υπόθεση για την οποία η Αστυνομία συνέλαβε, χθες βράδυ, στη Λάρνακα, 18 άτομα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας πως οι αστυνομικές έρευνες και οι ανακρίσεις των συλληφθέντων βρίσκονται σε εξέλιξη.imagew-1.aspx

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε πως το καθετί, όλα τα δεδομένα ή στοιχεία ή πληροφορίες που διαβιβάζονται στην Αστυνομία ή που αυτή κατέχει αξιολογούνται πολύ προσεκτικά, σημειώνοντας πως τα 18 πρόσωπα είναι Κύπριοι που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση αυτή σε οικίες, υποστατικά και οχήματα παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται και εξετάζονται .

«Η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη Λάρνακα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, στη σύλληψη 18 προσώπων. Η επιχείρηση έγινε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, καθώς επίσης και από άλλα μέλη τμημάτων, υπηρεσιών και μονάδων», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ανέφερε πως «αρχικά αποταθήκαμε στο δικαστήριο, και αφού παρουσιάστηκε η μαρτυρία, εξασφαλίστηκαν τα εντάλματα σύλληψης των 18 προσώπων», τα οποία μετά τη σύλληψή τους τελούν υπό κράτηση.

Σημειώνοντας πως η Αστυνομία εξετάζει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η διερεύνηση της υπόθεσης γίνεται στη βάση αυτών των αδικημάτων, και πως είναι σε εξέλιξη οι έρευνες οι οποίες γίνονται, καθώς επίσης και οι ανακρίσεις των συλληφθέντων.

«Από πλευράς Αστυνομίας θα συνεχιστούν οι έρευνες. Το καθετί αξιολογείται πολύ προσεκτικά – όλα τα δεδομένα ή στοιχεία ή και πληροφορίες τα οποία διαβιβάζονται στην Αστυνομία ή κατέχει η Αστυνομία – και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει η διερεύνηση», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως η Αστυνομία δέχεται πυρά από την κοινή γνώμη και άλλους ότι όλες αυτές οι έρευνες, το τελευταίο διάστημα, γίνονται «για τα μάτια του κόσμου», ο κ. Αγγελίδης είπε πως υπάρχει εντατικοποίηση των μέτρων για το οργανωμένο έγκλημα. «Μεταξύ άλλων είναι και οι έλεγχοι, οι έρευνες που γίνονται ανά το παγκύπριο και βεβαίως η Αστυνομία προχωρεί σταθερά, έχοντας υπόψη ότι οι δράσεις μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτες», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο και άλλων συλλήψεων και σε άλλες επαρχίες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως όταν θα υπάρξουν στοιχεία η Αστυνομία θα προχωρήσει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να προβεί σε όλες τις ενέργειες, και θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τα γεγονότα.

Υπογράμμισε πως «θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δική μας αποστολή, στο δικό μας έργο και ανακοινώνονται αυτά τα οποία μπορούν να ανακοινωθούν».

«Είναι αντιληπτό ότι ενδεχομένως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν ερωτήματα σε σχέση με τη δράση της Αστυνομίας ή και με τις ενέργειες σε σχέση με τις συλλήψεις των 18 αυτών προσώπων. ‘Όμως προτεραιότητα για εμάς είναι η διερεύνηση και βεβαίως δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα να αποκαλύψουμε στοιχεία που να επηρεάσουν για οποιονδήποτε λόγο τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ερωτηθείς αν με τις συλλήψεις αυτών των ατόμων ενδεχομένως να έχει αποτραπεί κάποια εγκληματική ενέργεια που σχεδίαζαν, ο κ. Αγγελίδης είπε πως το καθετί αξιολογείται.

Σημείωσε πως είναι ξεκάθαρο το τί ερευνά η Αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης καλύπτοντας το καθετί και όλες τις πτυχές που προκύπτουν.

Κληθείς να πει αν οι ανακριτές έχουν καταλήξει κάπου, ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε πως για να υπάρξουν τα εντάλματα σύλληψης αυτών των 18 προσώπων παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο κάποια στοιχεία, και το δικαστήριο έκρινε το αίτημα της Αστυνομίας δικαιολογημένο για την έκδοση των ενταλμάτων.

Ανέφερε ακόμη πως γίνεται μια συνεχής αξιολόγηση των στοιχείων, όταν μια υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, στη βάση των αδικημάτων ή των οποιωνδήποτε εξελίξεων υπάρχουν.

Ερωτηθείς για τα «πυρά» του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος αποδίδει σε αστυνομικούς εμπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η Αστυνομία έχει ήδη απαντήσει στον κ. Φαίδωνος αρκετές φορές με ανακοινώσεις, και πως δεν χρειάζεται να δώσει οποιανδήποτε άλλη απάντηση.