«Λύση τώρα» ζήτησαν διαδηλωτές πριν το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί

Κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα υπέρ της λύσης του Κυπριακού, κτυπώντας τύμπανα και χρησιμοποιώντας σφυρίχτρες γύρω στα 100  άτομα από τη ΔικοινοτικήUnknown-4 Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος, την ομάδα «Αμμόχωστος η πόλη μας» και την οργάνωση Unite Cyprus Now, διαδήλωσαν αργά το απόγευμα, έξω από την υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή στη Λευκωσία, εν αναμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος έφθασε στο χώρο λίγο πριν τις 7 για το δείπνο του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Κατά την άφιξη της προεδρικής αυτοκινητοπομπής, που πέρασε από μπροστά τους πριν εισέλθει στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή, οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Λύση τώρα» .

Στη συνέχεια ο εκ των συντονιστών της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος Τάκης Χατζηδημητρίου, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε πως «η παρουσία σας απόψε εδώ έχει σημασία. Έδωσε ένα μήνυμα. Γράφεται στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες των αδιεξόδων υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στην προοπτική και πιστεύουν στη λύση, δεν απογοητεύονται, επιμένουν και έδωσαν το μήνυμα και προς τους ηγέτες και προς την κοινωνία».images-2

Ο κ. Χατζηδημητρίου επεσήμανε πως υπάρχει ο δρόμος της προοπτικής και της λύσης. «Ο άλλος είναι της κρίσης. Εάν δεν το αντιληφθούν οι ηγέτες να προχωρήσουν τώρα με μια προδιαγεγραμμένη πορεία για τη λύση του κυπριακού προβλήματος, θα βρεθούν αύριο υποχρεωμένοι, μέσα σε συνθήκες μεγάλης κρίσης, και οικονομικής και πολιτικής, να βρεθούν για να συζητήσουν κάτω από χειρότερες συνθήκες την προοπτική», σημείωσε.

«Είναι η ώρα. Τέλειωσε η ώρα. Είμαστε, όπως είπε και ο ίδιος ο διαπραγματευτής, στο extra time. Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουμε και να φθάσουμε μέσα σε μια προοπτική όπου θα διαμορφώνονται καλύτερες ώρες ειρήνης για την Κύπρο και καλύτερες προοπτικές για τον κυπριακό λαό», σημείωσε.

Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, ανέφερε πως «πλέον κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Τώρα όλοι ξέρουν, όλοι θα αποφασίσουν και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του».

Και στα κατεχόμενα

Επίσης, Τουρκοκύπριοι μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνη – Ενωμένη Κύπρος διαδήλωσαν υπέρ της λύσης και της επανένωσης στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου την ώρα που περνούσε το όχημα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το δείπνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο κ. Ακιντζί δεν σταμάτησε και απλώς χαιρέτησε τους συγκεντρωθέντες από το όχημα.

Οι Τ/κ κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Ειρήνη και λύση τώρα», «Αρκετά», «Ειρήνη τώρα στην Κύπρο και παντού», «Κάθε νέα μέρα και μια νέα ελπίδα, η ειρήνη δεν μπορεί να εμποδιστεί στην Κύπρο», «Ούτε διχοτόμηση, ούτε προσάρτηση, Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος».