Καλή επιτυχία εύχεται στον Πρόεδρο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Περδίκης: Υπάρχει ατζέντα και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα στο δείπνο των ηγετών

 

Έκκληση στους δύο ηγέτες να βρουν τον τρόπο κατά το αποψινό δείπνο να συνεργαστούν για να το καλό της Κύπρου και του κυπριακού λαού, απηύθυνε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.imagew-7.aspx

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Ελλάδας Ηλίας Φωτόπουλος, ευχήθηκε το δείπνο να αποδώσει έστω και ένα βήμα μπροστά ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. «Αυτή είναι η ευχή που εκφράζουμε. Εύχομαι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλή επιτυχία», είπε.

Σε σχέση με τη συνάντηση με τον Πρέσβη, ο κ. Κυπριανού τη χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη κατά την οποία συζητήθηκε η κατάσταση στο Κυπριακό και οι προοπτικές που ενδεχομένως να δημιουργηθούν μετά το δείπνο των δύο ηγετών.

Ο κ. Φωτόπουλος από την πλευρά του είπε χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη τη σημερινή συνάντηση κατά την οποία, εκτός από το Κυπριακό, έγινε μια ανταλλαγή απόψεων για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

«Φυσικά, συζητήσαμε για το Κυπριακό και όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται και από πλευράς Προέδρου Αναστασιάδη με αφορμή το σημερινό δείπνο, ελπίζοντας ότι θα έχουμε μια περαιτέρω εξέλιξη ώστε να επιτευχθεί αυτό που όλοι επιθυμούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια», είπε.

Περδίκης: Υπάρχει ατζέντα και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε από τη Βουλή, ότι στο σημερινό δείπνο των δύο ηγετών υπάρχει ατζέντα και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα που είναι ο διορισμός προσωρινού αντιπροσώπου.

«Κακώς λέγεται και γράφεται ότι στο σημερινό δείπνο δεν υπάρχει ατζέντα. Υπάρχει ατζέντα, είναι η ατζέντα που έχει θέσει ο κ. Ακιντζί, είναι οι 4 του απαιτήσεις για επανέναρξη του διαλόγου και υπάρχει και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, που είναι η πρόσκληση από τους δύο ηγέτες για διορισμό προσωρινού αντιπροσώπου», ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Πρόσθεσε ότι η αλήθεια σε σχέση με το δείπνο και το αποτέλεσμα θα είναι αυτός ο προσωρινός αντιπρόσωπος να διαπραγματεύεται με τους δύο ηγέτες επί της βάσης των προτάσεων του κ. Ακιντζί «και της ισχνής και αμφιλεγόμενης πρότασης του κ. Αναστασιάδη για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του επίσης αμφιλεγόμενου πλαισίου προτάσεων του κ. Γκουτέρες».