Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για προβοκάτσια και σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά στη Συρία

Μέλη της οργάνωσης «Λευκά κράνη πίσω από την προβοκάτσια

 

 


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην “προβοκάτσια” που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στην “σκηνοθετημένη” επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.imagew-1.aspx

Την σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.

“Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα” δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης “Λευκά κράνη” ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

Απορρίπτει η Βρετανία 

Την αντίδραση της Βρετανίας   προκάλεσε η κατηγορία από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ότι η καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας ήταν σκηνοθετημένη από τους Βρετανούς.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την κατηγορία ως «αποκρουστικό και κατάφωρο ψέμα».

Όπως τόνισε η Κάρεν Πιρς, «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε καμία ανάμιξη». Πρόσθεσε ότι είναι τα χειρότερα fake news που έχει παραγάγει η ρωσική μηχανή προπαγάνδας.

Εξάλλου η  πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ουάσινγκτον οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 50 φορές κατά την τελευταία επταετία.
“Ο πρόεδρός μας δεν έχει ακόμη λάβει μια απόφαση για μια ενδεχόμενη (στρατιωτική) ενέργεια στη Συρία. Αλλά αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας αποφασίσουν να δράσουν στη Συρία, αυτό θα γίνει για την προάσπιση μιας αρχής στην οποία όλοι συμφωνούμε”, είπε η Νίκι Χέιλι. “Όλες οι χώρες και όλοι οι λαοί θα πληγούν αν επιτρέψουμε στον Ασαντ να καταστήσει κοινοτοπία τη χρήση χημικών όπλων”, προειδοποίησε η Χέιλι.