Ληστεία τράπεζας φαίνεται να απέτρεψε η Αστυνομία, στη Λεμεσό

 

Συνεχίζονται από το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας Λεμεσού, για εντοπισμό των δυο προσώπων που επέβαιναν σε μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και τα οποία φέρεται να σχεδίαζαν τη διάπραξη ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στην τουριστική περιοχή Αμαθούντας, στη Λεμεσό.imagew-1.aspx

Η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση όταν, γύρω στις 8:30, εντοπίστηκε βαριοπούλα κρυμμένη σε θάμνους, πίσω από το υποκατάστημα συγκεκριμένου τραπεζικού ιδρύματος, δήλωσε στη σκηνή ο υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

“Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα περίπολα τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή για σκοπούς πρόληψης των ληστειών λόγω του γεγονότος ότι είχαμε κάποια αυξημένα κρούσματα στην πόλη μας”, είπε και πρόσθεσε ότι μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού θεάθηκε να κινείται ύποπτα, ενώ σε αυτήν επέβαιναν δυο πρόσωπα που φορούσαν κράνη.

Κατά τη διάρκεια των περιπολιών, τα μέλη της Αστυνομίας ενημερώθηκαν πως σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση, στην οδό Ονησίλου, τροχαίο δυστύχημα με εμπλοκή της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας, οι επιβαίνοντες της οποίας εγκατέλειψαν με τα πόδια τη σκηνή, προς βόρεια κατεύθυνση.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, στις 20 Μαρτίου 2018, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για όχημα με πλαστούς αριθμούς εγγραφής, που παρέλαβε τουλάχιστον ένα από τα δυο πρόσωπα.

“Είμαστε ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια, το μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει αποτραπεί εγκληματική ενέργεια”, συμπλήρωσε ο κ.Σωτηριάδης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο “τα πρόσωπα τα οποία επέβαιναν της μοτοσικλέτας να είναι πρόσωπα τα οποία μας απασχόλησαν στο παρελθόν και να καταζητούνται”.

Στην περιοχή, συνέχισε, παραμένει μεγάλη αστυνομική δύναμη στην οποία συμμετέχουν ακόμα και ανιχνευτικά σκυλιά σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δυο προσώπων.