Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τις φιλοπόλεμες δηλώσεις Τραμπ

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του καταγγέλλει τις  πολεμοκάπηλες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τράμπ οι οποίες όπως αναφέρει φανερώνουν τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα πιο κάτω:

«Οι χτεσινές, προκλητικές και πολεμοκάπηλες δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ δεν αποτελούν φραστικές ασυναρτησίες κάποιου γραφικού. Εκφράζουν τον κυνισμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και φανερώνουν και τα πραγματικά αίτια της ατέλειωτης αιματοχυσίας και της απειλούμενης νέας κλιμάκωσης.2402192

Ο πόλεμος δεν γίνεται ούτε για τη δημοκρατία στη Συρία, ούτε για τους άμαχους νεκρούς από ανεπιβεβαίωτες χημικές επιθέσεις. Δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες οι ΗΠΑ. Ο πόλεμος γίνεται για να επιβληθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια αναδιάταξης της Μέσης Ανατολής και ελέγχου των ενεργειακών πηγών και αγωγών, στο πλαίσιο των οποίων περιλαμβάνεται η αποσταθεροποίηση και ο διαμελισμός της Συρίας.

Το συμφέρον του κυπριακού λαού επιτάσσει να μην υπάρχει καμιά εμπλοκή της Κύπρου στην επικείμενη επίθεση στη Συρία για την οποία απειλούν ΗΠΑ, Βρετανία και οι σύμμαχοί τους, ούτε βέβαια, ευρύτερα στον πόλεμο στη γειτονική χώρα. Η χρήση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο ή η παραχώρηση οιωνδήποτε διευκολύνσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία για να διενεργούνται στρατιωτικές επιδρομές, συνιστά κίνδυνο για το λαό μας και ταυτόχρονα αποτελεί έμμεση εμπλοκή σε ένα πόλεμο κατά του γειτονικού λαού της Συρίας.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον κυπριακό λαό σε εγρήγορση ώστε να σταλεί καθολικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Κύπρος δεν πρέπει να μετατραπεί ούτε σε Νατοϊκό ορμητήριο ούτε σε «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης» όπως την αναγόρευσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη εδώ και μερικά χρόνια. Η Κύπρος πρέπει να είναι γέφυρα ειρήνης των λαών της περιοχής μας και ο λαός μας πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος στη Συρία και το λαό της.»