Μέρκελ: Η Γερμανία δεν θα πάρει μέρος σε πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

 

Η Γερμανία δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσειςimagew-2.aspx στην Συρία. Αυτό δήλωσε σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, με τον Πρωθυπουργό της Δανίας, Λαρς Ράσμουσεν.

Η Καγκελάριος δήλωσε πως «η Γερμανία δεν θα πάρει μέρος σε μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για την οποία όμως πρέπει να τονίσω πως δεν υπάρχει ακόμη απόφαση. Θα υποστηρίξουμε ωστόσο και θα πράξουμε τα πάντα, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα ότι η χρήση χημικών όπλων δεν είναι αποδεκτή».

Στην συνέχεια η Καγκελάριος σημείωσε πως η Γερμανία θα στηρίξει όλες τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και του οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων.

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για το ίδιο θέμα, αρκέστηκε να πει πως «εμείς παρακολουθούμε τα όσα μεταδίδονται από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας είχε δηλώσει πως ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Γαλλία έχουν ζητήσει από τη Γερμανία να λάβει μέρος σε πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.