Μπαχτσελί: «Παιγνιδάκι να ρίξουμε ξανά τους Ελληνες στη θάλασσα..»

Κατηγορεί τον Ελληνα ΥΠΑΜ ότι «έχει φτάσει στα πρόθυρα παράνοιας»

 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, βάζοντας στο στόχαστρο και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, έκανε σήμερα ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και συνεταίρος του Ερντογάν (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.mpa708_11

Ο Μπαχτσελί συνέχισε το εθνικιστικό κρεσέντο πολλών υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, και για μία ακόμα φορά απείλησε ουσιαστικά με πόλεμο, θυμίζοντας το τι συνέβη το 1922 με τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά: «Ξέχασε τις σημαίες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα. Αν το θέλουν, θα επαναλάβουμε την Ιστορία».Και συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις του: «Οι πρόγονοι των Ελλήνων πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα απέναντι στους Τούρκους και έλαβαν απάντηση στο πεδίο μαχών. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από το Ικόνιο. Οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Εμείς, αν χρειαστεί, ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε αυτά τα δόντια».

Είπε ακόμα πως ο Ελληνας υπουργός Αμυνας Πάνος Καμένος «έχει φτάσει στα πρόθυρα παράνοιας υποστηρίζοντας ότι για την Τουρκία είναι παιχνιδάκι να επαναλάβει την ιστορία ρίχνοντας και πάλι τους Έλληνες στη θάλασσα. Για του Έλληνες πολιτικούς είπε ότι το μόνο που ξέρουν είναι να δείχνουν τα δόντια τους. “Εμείς ξέρουμε πολύ καλά όχι μόνο να ξεριζώνουμε αλλά και να σπάμε αυτά τα δόντια”, ανέφερε.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε ότι “αυτός ο Υπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία ‘εχθρό’”. “Έστειλε 7.000 στρατιώτες στα νησιά του Αιγαίου και στα σύνορα. Είπε ότι είμαστε ενωμένοι και θα μας τσακίσουν. Είπε ότι ‘αν χρειασθεί θα πάμε και θα πάρουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς’, που συνελήφθησαν στις αρχές Μαρτίου. Φαίνεται πως ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας έχει χάσει το μυαλό του και κάνοντας τον ήρωα έχει φτάσει στα πρόθυρα της παράνοιας. Φαίνεται πως ξέχασε την ιστορία. Ξέχασε τις ημέρες που κυνηγήθηκαν και που ρίχτηκαν στην θάλασσα. Αν το επιθυμούν, είναι ‘παιχνιδάκι’ για εμάς να επαναλάβουμε την ιστορία”.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι “αυτή τη φορά, δεν θα μπορούν (οι Έλληνες) να σωθούν καταφεύγοντας στην Αθήνα. “Φαίνεται πως ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρεί τον εαυτό του βγαλμένο από τη μυθολογία και μιμείται το Δία, τον Απόλλωνα και τον Ποσειδώνα. Αν κοιμάται, ας ξυπνήσει. Αν έχει πάθει κρίση υστερίας, να πάει στην πιο κοντινή κλινική. Οι παππούδες τους πλήρωσαν το τίμημα της εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας. Πήραν την απάντηση της προσπάθειας κατάληψης της Ανατολίας στα πεδία των μαχών”, ανέφερε.

Ο Τούρκος πολιτικός είπε για τους Έλληνες πολιτικούς ότι πρόκειται για κενή προσπάθεια προβληματικών και ‘σεσημασμένων’ πολιτικών μίας χώρας, που δεν είναι μεγαλύτερη από το Ικόνιο, να δείχνουν τα δόντια τους. “Εμείς ξέρουμε πολύ καλά όχι μόνο να ξεριζώνουμε αλλά και να σπάμε αυτά τα δόντια. Για να γίνουμε κοφτερό μαχαίρι, χρειάστηκε να ‘φάμε’ πολλά σφυριά, αλλά αν σηκωθεί πάλι σφυρί εναντίον μας θα τους το χτυπήσουμε στο κεφάλι τους. Γιατί εμείς είμαστε το τουρκικό έθνος. Δεν καταλαβαίνουμε εμείς από Έλληνες, PKK, FETÖ, PYD. Θα τους κατατροπώσουμε, θα τους πετσοκόψουμε, θα τους βυθίσουμε στο σκοτάδι. Aν ο τυχοδιώκτης Υπουργός της Ελλάδας και οι πολιτικοί που έχουν την ίδια άποψη μαζί του, επιχειρήσουν να εμποδίσουν την Τουρκία, τους συμβουλεύω να σκεφτούν ότι η δύναμή μας περιμένει στην Ανατολία, όπως και το 1920».