Έκκληση οικείων Έλενας Φραντζή για σεβασμό της μνήμης της

Θερμή έκκληση προς ψυχολόγους, δημοσιογράφους και γενικότερα τα ΜΜΕ να σεβαστούν τη μνήμη της Έλενας Φραντζή και να παύσουν να παρουσιάζουν ανακριβή γεγονότα εκθέτοντας προσωπικά της δεδομένα, προβαίνουν οικείοι της Έλενας Φραντζή, δια του δικηγόρου τους Σταύρου Σταυρινίδη, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή τους για σύσταση ιδρύματος για στήριξη θυμάτων κακοποίησης.Unknown

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου, οι οικείοι της κάνουν έκκληση να  παύσουν να παρουσιάζουν δημόσια παραπλανητικά και ανακριβή γεγονότα εξάγοντας διάφορα συμπεράσματα για την ζωή της Έλενας και για τον τρόπο και λόγο που απεβίωσε με αποτέλεσμα να εκθέτουν περαιτέρω τα προσωπικά  δεδομένα της Έλενας. Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, “επιφυλάσσουμε τα δικαιώματά μας για να προβούμε σε σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία για την προσβολή θανόντων προσώπων”.

Οι οικείοι της δηλώνουν πως στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσουν σε σύσταση ιδρύματος επ’ ονόματι της Έλενας που θα έχει ως στόχο την παροχή νομικής αρωγής και ψυχοκοινωνικής στήριξης στα θύματα κακοποίησης και θα συμβάλλει στην προαγωγή της έρευνας στα θέματα αυτά. «Ευελπιστούμε στην οικονομική επιχορήγηση της πολιτείας για την δημιουργία αυτού του Ιδρύματος», αναφέρουν.

Στην ανακοίνωση, οι οικείοι ευχαριστούν επίσης τον κόσμο ως επίσης και πολιτικά πρόσωπα, φορείς και οργανωμένα σύνολα που εξέφρασαν το σεβασμό τους για τον αγώνα της Έλενας όπως επίσης και τη θλίψη τους για την απώλειά της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐα για τη συστηματική φροντίδα που επέδειξε για την Έλενα τα τελευταία χρόνια, καθώς και πολιτικά πρόσωπα και επαγγελματίες του ιδιωτικού, δημοσίου και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στήριξαν έμπρακτα την Έλενα χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τη ζωή της Έλενας.

Επίσης, χαιρετίζουν την απόφαση του Μητροπολίτη να παραπέμψει εκ νέου το ζήτημα του θύτη Ιερέα στην Ιερά Σύνοδο για να επανεξετάσει εις βάθος το ζήτημα θέτοντάς το στις ορθές του διαστάσεις, ώστε να ακολουθήσουν οι δέουσες ενέργειες. Καλούν επίσης την Ιερά Σύνοδο να λάβει σοβαρά υπόψη τόσο το πνεύμα της Συνθήκης Λανζαρότε όσο και τον αναθεωρημένο Νόμο που διέπει την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας έτσι ώστε να αποφασίσει και να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το είδος της ποινής που θα επιβάλει στον Ιερέα.

Τέλος, η οικογένεια, χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να ανοίξει εκ νέου το φάκελο και να διώξει ποινικά την σύζυγο του ιερέα, με βάση τα ευρήματα τόσο του πρωτόδικου Επαρχιακού Δικαστηρίου όσο και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.