Π.Καμένος: Προσχεδιασμένη η απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Επίθεση στην Άγκυρα για την υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.2403496

Ο κ. Καμμένος, έκανε λόγο για προσχεδιασμένο περιστατικό, ενώ εκτίμησε πως με την κατάσταση που επικρατεί στην τουρκική δικαιοσύνη αλλά και την πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι ως και 15 χρόνια.

«Είναι τρελός, με ποιον να μιλήσεις; Εδώ χθες έκανε δηλώσεις κατά του Νετανιάχου. Σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη λειτουργεί με τις εντολές του Σουλτάνου μπορεί αυτή η ιστορία να κρατήσει και 15 χρόνια»,είπε ο υπουργός για τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε για πασχαλινές ευχές με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο ΥΠΕΘΑ μετά το τέλος των συνεδριάσεων των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών έκανε την ευχή από το βήμα της Βουλής «οι δύο Έλληνες αξιωματικοί να επιστρέψουν σύντομα».

Στην συνέχεια όμως περνώντας από τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών έδωσε πολλές πτυχές της υπόθεσης. Καταρχάς χαρακτήρισε «προσχεδιασμένο» το γεγονός με τους δύο και μίλησε για απαγωγές.

Όπως είπε (σσ για την Τουρκία) «χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απαγωγής για να κάνουν πολιτική. Ήταν προσχεδιασμένο για να τους συλλάβουν. Ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια.Ξέρετε το Εξπρές του Μεσονυκτίου; Τους βάλανε μέσα και μετά τους έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες».

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς για τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ο υπουργός επέμεινε ότι ήταν σωστοί και ανέφερε ως παράδειγμα ότι «εμείς επιστρέψαμε αμέσως το ελικόπτερό τους».

Σε ερώτηση σχετική με ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο η Ελλάδα απαντά σε ήρεμο τόνο. Παράλληλα, παρουσίασε τον τουρκικό στρατό, αποδεκατισμένο.