Οικολόγοι: Κροκοδείλια δάκρυα για το Συνεργατισμό

«Ο Συνεργατισμός είναι στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου και σημειώνονται σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ ΑΚΕΛ και Κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια ακόμα να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη για το ποιος εσκεμμένα τον οδήγησε στην απαξίωση με στόχο την πώλησή του.»imagew-1.aspx

Τα πιο πάνω τονίζει το Κίνημα Οικολόγων για το Συνεργατισμό και προσθέτει:

«Την ίδια ώρα όμως όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ ψήφισαν να μην συζητηθούν οι ευθύνες για την κατάσταση του Συνεργατισμού στη Βουλή. Η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για διαδόσεις και φήμες για το Συνεργατισμό αλλά οι διορισμένοι από την ίδια διευθυντές του Συνεργατισμού δηλώνουν ότι δεν ενοχλεί καθόλου η διαρροή καταθέσεων. Προφανής ανώτερος στόχος είναι να ξεπουληθεί ο Συνεργατισμός και να δημιουργηθεί τραπεζικό μονοπώλιο, “αφού δεν μπορούμε να έχουμε τόσες πολλές τράπεζες” λέει ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γενικός Διευθυντής, γεγονός βεβαίως που λειτουργεί  υπέρ των τραπεζών ιδιωτικών συμφερόντων.

Αυτό το ξεπούλημα θα αποτελέσει θέμα συζητήσεων για πολλά χρόνια από τους οικονομολόγους. Διαλύθηκε η κυπριακή οικονομία για να σωθεί τάχα  η Λαϊκή  Τράπεζα αλλά για το Συνεργατισμό δεν υπάρχει σωτηρία πάρα μόνο η προβοκατόρικη πώληση επειδή αυτό θέλει ο ανταγωνισμός για να μην υπάρχει ανταγωνισμός;

Εδώ και μήνες οι σπεκουλαδόροι διαδίδουν ότι ο Συνεργατισμός κλείνει και ότι τάχα κινδυνεύουν οι καταθέσεις. Οι φήμες δεν λένε ότι ο Συνεργατισμός μπήκε στο ξεπούλημα και αυτό δεν είναι τυχαίο.  Γιατί άλλο “κλείνει “και άλλο “πωλείται” . Εμφανείς στόχος αυτών που βρίσκονται πίσω από τις φήμες είναι να φύγουν όλοι οι καταθέτες και να «δωρισθεί» στους επενδυτές. Άλλωστε όπως λένε και οι διορισμένοι από τη κυβέρνηση διευθυντές του συνεργατισμού “οι καταθέσεις είναι επιβαρύνσεις, τα δάνεια είναι κεφάλαιο”.

Το Κίνημα μας και πριν τις εκλογές μιλούσε και ζητούσε εξηγήσεις για το θέμα. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ένα σχέδιο εις βάρος της κοινωνίας και υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων αποκαλύπτεται μετά τις εκλογές,  όπου όπως λέει και το παλιό ρητό της αγοράς “μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται “.