Ο Γιώργος Κούμας θα ανακηρυχθεί Πρόεδρος της ΚΟΠ στις 27 Μαρτίου

Ο Γιώργος Κούμας θα είναι ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΠ. Η ανακήρυξή του θα γίνει στις 27 Μαρτίου, και η θητεία του θα λήξει το 2023.imagew-2.aspx

Χθες έληξε η προβλεπόμενη από το καταστατικό προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΚΟΠ, και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε ενόψει της Έκτακτης Εκλογικής Συνέλευσης της 27ης Μαρτίου, η οποία υποστηρίζεται από 15 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, είναι αυτή του Αναπληρωτή Προέδρου της Γιώργου Κούμα.

`Επειτα από αυτή την εξέλιξη, στις 27 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ θα ανακηρύξει τον κ. Κούμα Πρόεδρο της ΚΟΠ για θητεία μέχρι το 2023, μετά και την καταστατική αλλαγή που προέκυψε στην Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση της 18ης Μαρτίου, σε σχέση με τη διάρκεια της θητείας του νέου Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Κούμας κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ από το 2007. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα Διοικητικά της Ομοσπονδίας το 2005 όταν εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο στη θέση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Παράλληλα με τη δράση του στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ενεργό συμμετοχή σε θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, αφού είναι παρατηρητής αγώνων UEFA, ενώ εδώ και χρόνια είναι μέλος της Επιτροπής της UEFA για την Ασφάλεια των Σταδίων (Safety and Security Committee).

Το 2017 διορίστηκε από την UEFA στο Διοικητικό Συμβούλιο της Team AG που είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League καθώς.

Επίσης διορίστηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της CAA Eleven που είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των εθνικών ομάδων.