Απειλητικός φάκελος με σφαίρα εστάλη στον Ν. Κοτζιά


Φάκελο ο οποίος περιείχε μία σφαίρα και ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου και μια απειλητική επιστολή, έφτασε την περασμένη Τρίτη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με παραλήπτη τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.imagew-3.aspx

Τόσο η σφαίρα όσο και το βλήμα έχουν ήδη σταλεί στα εργαστήρια προκειμένου να ερευνηθεί από τις αστυνομικές αρχές και να εντοπιστεί ο αποστολέας. Στην επιστολή διατυπώνονταν απειλές για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ. «Όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες». «Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο». Καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα: «Μην υπακούετε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που απειλείται ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού στις αρχές του Φεβρουαρίου είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Κοτζιάς είχε λάβει ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα το οποίο έκανε λόγο για τρεις σφαίρες που είναι φυλαγμένες για τον κ. Κοτζιά και η κάθε μία αντιστοιχούσε σε κάθε τμήμα της Μακεδονίας.