Ερντογάν προς ΕΚ: Αν αφήναμε να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε


Αν η Τουρκία άνοιγε τα σύνορά της να περάσουν οι πρόσφυγες, η Ευρώπη θα έψαχνε τρύπα να κρυφτεί, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικρίνοντας το ψήφισμά του για την επιχείρηση Άφριν. 2388445

Σε ομιλία του στο Ερζουρούμ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχουν καμιά αξία. “Έϊ, Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, από πότε αρχίσατε να συμβουλεύετε αυτό τον λαό; Κρατείστε τις συμβουλές για τον εαυτό σας. Είναι εμείς που εδώ και εφτά χρόνια φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια Σύριους, αν ανοίγαμε τις πόρτες και τους στέλναμε θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε. Μας είχατε ικετεύσει, αμάν μην ανοίξετε τις πόρτες. Εμείς συμπεριφερθήκαμε ανθρώπινα αλλά εσείς από ανθρωπισμό δεν καταλαβαίνετε. Και τώρα πάρτε την απόφαση που θέλετε, μπαίνει από το ένα αυτί μας και βγαίνει από το άλλο”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκαλεί την Τουρκία. “Λένε αποσύρετε τον στρατό σας (από το Άφριν), λένε αυτό δεν είναι σωστό”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.