Η Ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε εκ νέου το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών


Τρίτη απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών από την ελληνική Δικαιοσύνη καθώς, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, αποφασίζοντας ότι δεν συντρέχουν νέα δεδομένα στην υπόθεση.imagew.aspx

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δεν μπορούν να έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία αλλά και πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στην Τουρκία.
«Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο νέο αίτημα δεν γίνεται επίκληση νέων στοιχείων που να δείχνουν ότι θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι έχει αλλάξει η κατάσταση στην Τουρκία», σημείωσε η εισαγγελέας.

Αναφορικά με τις πράξεις που αποδίδονται στους οκτώ, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν περιγράφεται ο ρόλος των κατηγορουμένων στα γεγονότα του πραξικοπήματος αλλά και πως δεν προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος της αξιόποινης συμμετοχής τους.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, αφού περιέγραψαν τις συνθήκες στη χώρα τους και τις επιπτώσεις που έχει η σύλληψή τους στις οικογένειές τους, αρνήθηκαν όλα όσα τους αποδίδονται στο κατηγορητήριο.