Στη Ρωσία η Ελένη Θεοχαρους, παρά τις απαγορεύσεις της Ε.Ε.

«Κατόπιν προσκλήσεως της Ρωσικής Δούμας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύηςimages-2 Δρ. Ελένη Θεοχάρους, μεταβαίνει σήμερα  Παρασκευή 16 Μαρτίου στην Μόσχα για την παρακολούθηση των Προεδρικών Εκλογών στην Ρωσική Ομοσπονδία. Η Δρ. Θεοχάρους προσεκλήθη ως Ευρωβουλευτής, πλην όμως, όπως ήδη ανακοινώθηκε  το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο απαγόρευσε στους Ευρωβουλευτές που προσεκλήθησαν να παρακολουθήσουν τις εκλογές διότι η ΕΕ «εφαρμόζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας». Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του το Κίνημα αναφέρει ότι  η Δρ. Θεοχάρους μεταβαίνει με την προσωπική της ιδιότητα και ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, τα δε έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διακίνησης, θα καλυφθούν από την ίδια.
Σε δήλωση της η   Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε: «Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για τις συνέπειες διότι στόχος μου είναι να αναδείξω την μη τήρηση στάσης αρχών από ορισμένους ισχυρούς κύκλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τα διπλά standards που εφαρμόζουν».
«Ως γνωστόν, η Δρ. Θεοχάρους έχει διεκπεραιώσει στο παρελθόν ανάλογες αποστολές σε πολλές χώρες ή περιοχές με προβλήματα, όπως η Ρωσία (2 φορές), οι ΗΠΑ, η Γάζα, η Γεωργία (2 φορές), η Αρμενία, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Σερβία, το Κόσσοβο, το Νότιο Σουδάν, η Κένυα, και αλλού ως μέλος του ΟΑΣΕ, της Κυπριακής Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.