Απολογητικός εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης,

 

Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη διαβιβάζεται πλέον στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.imagew-4.aspx

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι τον συνόδευαν κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, καθώς και ένας αστυνομικός που έχει διατεθεί από την ΕΛΑΣ για την προσωπική ασφάλεια του κ. Σαββίδη.

Μετά τη λήξη του αυτοφώρου και αφού ο κ. Σαββίδης δεν εντοπίστηκε κατά τη διάρκειά του, η δικογραφία διαβιβάζεται στην τακτική Δικαιοσύνη για την άσκηση ποινικών διώξεων που αφορούν την παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας. Οι διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας για την παραβίαση των οποίων αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και τη μεταφορά αντικειμένου ικανού να επιφέρει κίνδυνο της ζωής ή σωματική βλάβη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σαββίδης ζητά συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, τους Έλληνες φιλάθλους και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ο κ. Σαββίδης υποστηρίζει, στην ανακοίνωσή του, ότι μοναδικός του στόχος ήταν να προστατεύσει τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ από «προβοκάτσιες, συμπλοκές, ανθρώπινα θύματα». Ο ίδιος κάνει λόγο για «συναισθηματική αντίδραση» που του προκάλεσε, όπως υποστηρίζει, η γενικευμένη αρνητική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι σαφώς δεν είχε δικαίωμα να βγει στον αγωνιστικό χώρο με αυτόν τον τρόπο.

«Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν», σημειώνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ενώ καταλήγει υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια».