Βίκτορ Μπογκορόντισκι:Η Ρωσία δεν έχει επιθετικά σχέδια ή αυτοκρατορικές φιλοδοξίες

 

Η Ρωσία δεν έχει επιθετικά σχέδια ή αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, ανέφερε ο στρατιωτικός ακόλουθος της χώρας στην Κύπρο Βίκτορ Μπογκορόντισκι, μιλώντας το μεσημέρι σε δεξίωση στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας που γιορτάζεται στις 23 Φεβρουαρίου στη Ρωσική Ομοσπονδία, και κατά την οποία τιμούνται όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.imagew-4.aspx

Προσφωνώντας τους προσκεκλημένους στη δεξίωση, ο κ. Μπογκορόντισκι ανέφερε πως η Ρωσία θέλει να ζήσει σε ειρήνη με όλα τα κράτη του κόσμου, ότι  η υψηλή πολεμική ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι αναγκαία για την εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και πως ο ρωσικός στρατός ήταν και παραμένει ένα από τα σταθερά μέρη του συστήματος της διεθνούς ασφάλειας.

Υπογράμμισε πως οι στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, υπερασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα της χώρας καταπολεμούν με επιτυχία τη διεθνή τρομοκρατία που έγινε η κυριότερη απειλή της σύγχρονης εποχής.

«Η απειλή αυτή είναι πραγματική και πολλές χώρες, όπως η Ρωσία, γίνονται στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων», ανέφερε, σημειώνοντας την ανάγκη αντίστασης στο Ισλαμικό Κράτος και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως αυτό μπορεί να νικηθεί.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας το αποδεικνύουν αυτό στη Συρία, παρέχοντας βοήθεια στη νόμιμη συριακή Κυβέρνηση και στο λαό της χώρας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκλειστικά πάνω στη βάση του διεθνούς δικαίου, σημείωσε.

Στη δεξίωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ξένοι πρέσβεις, και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τους οποίους υποδέχθηκε ο Ρώσος Πρέσβης στη Λευκωσία Στανινσλάβ Οσάτσι.