Αναστέλλονται μέχρι 19 Μαρτίου οι απολύσεις στο Συνεργατισμό


Την αναστολή υλοποίησης της απόφασης που λήφθηκε για απόλυση 17 υπαλλήλων της που είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μέχρι τις 19 Μαρτίου, ώστε να τους δοθεί χρόνος να συμφωνήσουν σε αναδιαρθρώσεις, αποφάσισε η διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ).imagew-2.aspx

Η απόφαση λήφθηκε σε διαβουλεύσεις της Διοίκησης με τις συντεχνίες που κράτησαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, μετά κι από παρέμβαση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του προσωπικού στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών ΣΕΚ (ΟΙΥΚ -ΣΕΚ) Ελισσαίος Μιχαήλ.

«Είχαμε κάνει μια συνεδρία χθες το απόγευμα με αντιπροσωπεία του ΔΣ (της ΣΚΤ) και υπηρεσιακούς. Οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ και καταλήξαμε να ανασταλούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους, να τους δοθεί χρόνος μέχρι τις 19 του Μάρτη να διευθετήσουν τα δάνειά τους», είπε.

Διευκρίνισε ότι οι 17 μέχρι τις 19 Μαρτίου θα πρέπει να προβούν σε αναδιάρθρωση των δανείων τους, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει «με τους ίδιους όρους, όπως και οι πελάτες, χωρίς να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση επειδή είναι υπάλληλοι».

«Θα το παρακολουθούμε για να τα φέρουμε σε πέρας, ώστε το θέμα να λήξει ομαλά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μιχαήλ εξήγησε ότι το θέμα αφορά συνολικά γύρω στους 100 υπαλλήλους της τράπεζας, στους οποίους εντάσσονται και οι 17 που πήραν επιστολή απόλυσης. «Απλώς τους υπόλοιπους τους έδωσαν επιστολή να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 19 (Μαρτίου) γι’ αυτό εντάξαμε και τους 17 στην ίδια κατηγορία».

Σημείωσε δε ότι «η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή δεν είναι όλες το ίδιο».

Απαντώντας σε ερώτηση, εξέφρασε την άποψη πως με αυτή την απόφαση η ΣΚΤ ήθελε να δείξει ότι χειρίζεται όλους τους δανειολήπτες το ίδιο, ωστόσο το έπραξε με λάθος τρόπο.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση ο ΓΓ ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης. Αλλά, όπως ανέφερε το πρόβλημα δεν έχει λυθεί με την αναστολή των απολύσεων και θα πρέπει να ακυρωθούν .

Από πλευράς Συνεργατισμού δεν θέλησαν να προβούν σε κανένα σχόλιο για το θέμα.