Χορηγίες σε κοινωνικά προγράμματα επέδωσε ο δήμαρχος Λευκωσίας

Τις χορηγίες για το 2014 στους εκπροσώπους των κοινωνικών προγραμμάτων που επιχορηγούνται από το Δήμο Λευκωσίας, επέδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, κατά την εκδήλωση επιδόθηκαν επιταγές συνολικού ύψους €58.000 σε 14 οργανώσεις που λειτουργούν ισάριθμα προγράμματα μέσω των οποίων καλύπτεται ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Συγκεκριμένα επιχορηγήθηκαν οι πιο κάτω οργανώσεις: Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, Κοινοτικός Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων και Αναπήρων «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη» Παλλουριώτισσας, Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Παλλουριώτισσας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών, Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών, ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου).

Επιπλέον, για πρώτη φορά επιχορηγήθηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας, το Δίκτυο Κοινωνικών Υπηρεσιών ΛεΔρα και ο Σύνδεσμος για πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια.

Σε ομιλία του ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι φέτος δόθηκε η ευκαιρία σε όλες τις οργανώσεις – προγράμματα που δραστηριοποιούνται εντός των δημοτικών ορίων Λευκωσίας να αιτηθούν για επιχορήγηση, υποβάλλοντας καθορισμένα πιστοποιητικά – βεβαιώσεις.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν από υπηρεσιακούς και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πρόνοιας επί τόπου επισκέψεις στους χώρους λειτουργίας κάποιων προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση και αξιολόγηση της δράσης του κάθε προγράμματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση και την πιο στενή συνεργασία – επικοινωνία του Δήμου με τα προγράμματα και τις εθελοντικές οργανώσεις.

«Ο Δήμος έρχεται αρωγός στα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν με επιτυχία σε κοινοτικό και εθελοντικό επίπεδο εντός των δημοτικών ορίων, αναγνωρίζοντας ακριβώς την πολύτιμη συμβολή τους στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών της πόλης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Για το Δήμο Λευκωσίας η παροχή υπηρεσιών και προγραμμάτων στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αποτελεί αφενός προτεραιότητα και αφετέρου ανταπόκριση στα προβλήματα των δημοτών. Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν πρόκληση για συνεχή βελτίωση», κατέληξε.