ΑΚΕΛ:Μετά την απόφαση του Ανωτάτου η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την οποία κρίνεται συνταγματικός ο Νόμος για την κατάργηση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων,το ΑΚΕΛ images-5με ανακοίνωση του καλεί τους   κυβερνώντες  να εγκαταλείψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. Έτσι, όπως αναφέρει θα εναρμονιστούν με τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων. Σημειώνει επίσης  ότι οι κυβερνώντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οι δογματικές εμμονές σε αντιλαϊκές πολιτικές βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.
Αναφορικά με την συνταγματικότητα  του νόμου  για τις σχολικές εορτές  το ΑΚΕΛ σημειώνει:

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις σχολικές εορτές υπενθυμίζει τις παλινωδίες του ΔΗΣΥ και του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, οι οποίες προκάλεσαν ζημιά στην ελληνοκυπριακή πλευρά και στις προσπάθειες επίτευξης λύσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα όσα εκτυλίχθηκαν γύρω από αυτό το ζήτημα έγιναν αντικείμενο αρνητικής αναφοράς σε βάρος μας στην προτελευταία Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτιέρες.
Οι αρνητικές συνέπειες που προκλήθηκαν αναδεικνύουν την ανάγκη όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμείνει συνεπής στο στόχο της λύσης χωρίς να υποκύπτει στις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που προκαλούν πολιτική ζημιά.»