Θέμα τάξης για τον Πρόεδρο εγείρουν τα κόμματα

Σχετικά με την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του στη διαδικασία πώλησης ΚΑ

Θέμα τάξης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκπροσώπηση της Ryanair από το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας εγείρουν σε ανακοινώσεις του τα πολιτικά κόμματα   στις οποίες με αυστηρούς τόνους επίσης, σχολιάζουν και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για ξεπούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών.ryanair_1813487b

 

Το ΑΚΕΛ

To ΑΚΕΛ καταγέλλει την κυβέρνηση  ότι εδώ και καιρό ειδιώκει να πραδώσει τον εθνικό μας αερομεταφορέα βορά στις ορέξεις συγκεκριμένων συμφερόντων. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι :  Εδώ και καιρό το ΑΚΕΛ, άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών, ο παραιτηθείς σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις αερομεταφορές, μέλη του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών καταγγέλλουμε την μεθόδευση της κυβέρνησης για ξεπούλημα και κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.
Το σκάνδαλο της παράδοσης του εθνικού μας αερομεταφορέα με αδιαφανείς και ύποπτες διαδικασίες σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, λαμβάνει συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την κυβέρνηση, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών που χειρίζονται το θέμα. Ειδικότερα, στα όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί, προστίθενται σημαντικά νέα δεδομένα που δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για τους κυβερνώντες.
– Πρώτο, ισχύουν ή όχι τα όσα καταγράφονται στα έγγραφα nikosanastasiadisτης KPMG ότι το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης», στο οποίο μεγαλομέτοχοι είναι οι θυγατέρες του Προέδρου, εκπροσωπεί την Ryan Air; Εφόσον επιβεβαιωθούν τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της KPMG προκύπτει ή όχι σοβαρό θέμα τάξης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με προφανή ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων;
– Δεύτερο, δεν είναι αυταπόδεικτη πλέον η επιδίωξη της κυβέρνησης να παραδώσει τον εθνικό μας αερομεταφορέα βορά στις ορέξεις συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, με δεδομένη τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παύση όσων μελών του Δ.Σ. των Κ.Α. αντιστάθηκαν στις μεθοδεύσεις της για ξεπούλημα της εταιρείας και την αντικατάσταση τους με πρόσωπα που θα συμμορφώνονται στους ανομολόγητους σχεδιασμούς της κυβέρνησης;
– Τρίτο, ποιο είναι το λογικό συμπέρασμα που βγαίνει από τις αποκαλύψεις ότι απορρίφθηκαν εταιρείες που πρόσφεραν μέχρι και €65 εκατ. για αγορά μετοχικού κεφαλαίου των Κ.Α. ενώ επιλέγηκε η Ryan Air που πρόσφερε €1000 το χρόνο για ενοίκιο του «brand» των Κ.Α.;

 

Η ΕΔΕΚ

Εγείρεται μείζον θέμα πολιτικής τάξης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα του “Φιλελευθέρου” ότι το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεργάτες» εκπροσωπεί τη Ryanair, δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου ο Εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Ευσταθίου, σημειώνοντας το γεγονός ότι ο ίδιος ο ΠτΔ προΐσταται του Υπουργικού Συμβουλίου που θα αποφασίσει για τις προσφορές των Κυπριακών Αερογραμμών.

“Όταν για το θέμα που προέκυψε με τη θυγατέρα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπίστωνε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και παραβίαση της αρχής περί ασυμβιβάστου, τότε ασφαλώς εγείρεται πολύ μεγαλύτερο ζήτημα όταν αυτό το ασυμβίβαστο αφορά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου της Δημοκρατίας”, σημείωσε.

Ο κ. Ευσταθίου υπενθύμισε εξάλλου δηλώσεις του Προέδρου στις 31 Οκτωβρίου για την υπόθεση Γιωρκάτζη ότι «…η δήλωση μου περί μηδενικής ανοχής σε θέματα που μπορεί να κριθούν ή να εκληφθούν, ανάμεσα σε άλλα, ως παραβίαση των Κανόνων χρηστής διοίκησης από οποιονδήποτε ισχύει και για την κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη».

ΕΥΡΩΚΟ

Η ξαφνική παύση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών είναι και λανθασμένη και αυξάνει τις υποψίες για πολλά που διαδίδονται, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος σημείωσε ότι τώρα και με την παραίτηση επιτείνεται  δυστυχώς η πορεία προς το κλείσιμο της εταιρείας.
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης διερωτήθηκε ποιος επενδυτής σε αυτή τη χαώδη κατάσταση και εικόνα θα έχει διάθεση να κάνει πρόταση επένδυσης.

Οικολόγοι

Τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας  με το θέμα της Ryanair και το δικηγορικό γραφείο του Πρόεδρου Αναστασιάδη, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι το θέμα του ασυμβίβαστου χρησιμοποιείται επιλεκτικά.
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητά απαντήσεις από το Προεδρικό, τους Υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Έργων για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών. Μήπως τελικά το ξεπούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών είναι γεγονός, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της «Σημερινής» σήμερα;
Στην περίπτωση των θυγατέρων του Προέδρου της Δημοκρατίας το λιγότερο που πρέπει να ισχύσει, είναι ότι ίσχυσε για τη θυγατέρα της κ. Γιωρκάτζη, δηλαδή να διακοπεί η πελατειακή τους σχέση με την Ryanair.
Επίσης,  το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα επαναφέρει το θέμα του ασυμβίβαστου στη Βουλή.

 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Τελικά ο δρόμος για την όποια επένδυση ή μεγάλο έργο, περνά από το Δικηγορικό Γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη.
Τα έγγραφα της KPMG για τις Κυπριακές Αερογραμμές  αποκαλύπτουν εξωφρενικά πράγματα που αφορούν στο Δικηγορικό Γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη που εκπροσωπεί τη Ryanair, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών.
Όποια πέτρα και να σηκώσεις, εμφανίζονται συμπέθεροι και συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη.
Τα έγγραφα της KPMG για τις Κυπριακές Αερογραμμές  αποκαλύπτουν εξωφρενικά πράγματα που αφορούν στο Δικηγορικό Γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη που εκπροσωπεί τη Ryanair.
1. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι  αποκλείστηκαν προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών για χάρη της Ryanair που προσφέρει μόλις 1000 ευρώ το χρόνο.
2. Είναι τυχαίο ότι η Ryanair επιδοτείται με 25 ευρώ όχι για κάθε τουρίστα αλλά για κάθε επιβάτη, συμπεριλαμβανομένου και των Κύπριων πολιτών;
3. Είναι τυχαίο ότι η Ryanair πληρώνει το 1/5  του ποσού που πληρώνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές για στάθμευση στο αεροδρόμιο της Κύπρου;
4. Είναι τυχαίο ότι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, διορίστηκε ο συνέταιρος του γαμπρού του Νίκου Αναστασιάδη;
• Είναι τυχαίο που άλλαξε πολιτική η Κυβέρνηση για το Καζίνο και αποφάσισε να δώσει ενδιάμεση άδεια;
• Ποιος θα επωφεληθεί;
• Ποιο κτήριο θα επωφεληθεί;
• Ποιου πελάτης είναι;
Τελικά ο δρόμος για την όποια επένδυση ή μεγάλο έργο, περνά από το Δικηγορικό Γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη.