Τσαβούσογλου:Η Άγκυρα δεν αναβάλλει την επιχείρηση στο Άφριν

Η Άγκυρα δεν αναβάλλει την επιχείρηση στο Άφριν παρά τις νέες δηλώσεις των ΗΠΑ ότι δεν θα συγκροτήσουν συνοριακή δύναμη στα σύνορα της Τουρκίας. “Εμείς παρόλες τις δηλώσεις δεν ικανοποιηθήκαμε”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.images-3

Σε δηλώσει του στο CNNTurk ο κ.Τσαβούσογλου ρωτήθηκε αν θα αναβληθεί η επιχείρηση στο Άφριν και απάντησε “Όχι”. Μάλιστα ανέφερε ότι βρίσκονται σε επαφή με τη Ρωσία και το Ιράν ώστε να γίνει αεροπορική επέμβαση. Για τις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι δεν κράτησαν τον λόγο τους να πάρουν πίσω τα όπλα που μοίρασαν στους Κούρδους της Συρίας (YPG). “Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τη στήριξή τους προς την τρομοκρατική αυτή οργάνωση”, ανέφερε.

Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες του τουρκικού στρατού για την επιχείρηση στο Άφριν συνεχίζονται. Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και είναι έτοιμοι να μπουν στο Άφριν ανά πάσα στιγμή. Οι κομάντος που έφτασαν και από άλλα σημεία της χώρας χθες διεξάγουν ασκήσεις στο σημείο μηδέν.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σε ανακοίνωσή του χθες το βράδυ ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψουν “τη συγκρότηση στα σύνορα της Τουρκίας ενός τρομοκρατικού διαδρόμου και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα γι αυτό το θέμα”.