Ο πρώην Ε.Γ.ΕΔΟΝ Πάφου Μάριος Νεοφύτου υποστηρίζει την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο πρώην Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Πάφου, κ. Μάριος Νεοφύτου, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στο προσωπικό του προφίλ μαριος-νεοφυτου-παφοςστο Facebook, δημοσιοποιεί την πρόθεση του να στηρίξει Νικόλα Παπαδόπουλο στις επικείμενες προεδρικές εκλογές κάνοντας λόγο ότι η υποψηφιότητα Μαλά αποτελεί, κατά την έφραση του, υποψηφιότητα συγχυσμένων πολιτικών τόσο στη διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος όσο και στα ευρύτερα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα.

Αυτούσια η ανακοίνωση του κ. Νεοφύτου:

“Αν και δεν επιθυμώ να επηρεάσω ή να συμβουλέψω τον οποιονδήποτε για τις αποφάσεις ή τις επιλογές του στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, εντούτοις, επιθυμώ να δημοσιοποιήσω την πρόθεση μου να στηρίξω την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, η οποία θεωρώ ότι είναι η μοναδική που εγγυάται την πραγματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό σήμερα.

Σαν γνήσιος αριστερός, γέννημα – θρέμμα του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ και παιδί του εργατικού κινήματος της Κύπρου, πιστεύω ακράδαντα ότι η οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα διολυσθαίνει και απομακρύνει την προοπτική για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Η γεννιά μας, η νέα γεννιά της Κύπρου, θα πρέπει να είναι στην πρωτοπορία των αγώνων για μια Κύπρο Ελεύθερη – Ειρηνική, χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις. Σε καμία των περιπτώσεων, οι νέοι άνθρωποι, δεν μπορεί να είναι λιποτάκτες στις Ιστορικές εξελίξεις της Πατρίδας μας.

Με πλήρη σεβασμό στην Ιστορία μου και την Ιστορία της οικογένειας μου στο χώρο της αριστεράς, δεν μπορώ να συμπορευτώ με την υποψηφιότητα Μαλά, η οποία κατα την γνώμη μου είναι υποψηφιότητα συγχησμένων πολιτικών τόσο στη διαχείρηση του Κυπριακού προβλήματος όσο και στα ευρύτερα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα.

Σ’ αυτή την σημαντική για την Κύπρο πολιτική στιγμή, ενδυναμώνω την δική μου φωνή με τις χιλιάδες άλλες φωνές των συμπατριωτών μου οι οποίοι παραμερίζουν το εγώ, αψηφούν τα “κομματικά πρέπει” και χτυπούν την παλαιοκομματική σαπίλα μέσω ενός υποψηφίου που κατα την ταπεινή μου γνώμη μπορεί να φέρει το καινούργιο, την αλλαγή και την απαλλαγή απο την σκοτεινή κομματική υπο-κουλτούρα που μαστίζει την Κυπριακή κοινωνία.

Η μαζικότητα και η συμμετοχή της νέας γεννιάς σ’ αυτές τις εκλογές είναι πρώτιστη ανάγκη. Γι’ αυτό και εγώ Δηλώνω Παρών σ’ αυτό το κάλεσμα για το νέο, το καινούργιο, το απαλλαγμένο απο τα κομματικά βαρίδια μέλλον της Κύπρου μας.

Συμπορεύομαι με τον Νικόλα Παπαδόπουλο σ’ αυτές τις εκλογές, όχι για να συμμετάσχω σ’ ένα νέο κομματικό παρα- κράτος, αλλά για να απαλλάξουμε την Κύπρο μας απο την μιζέρια, την φθορά και την αδιέξοδη πολιτική που μας οδηγούν οι “καρεκλοκένταυροι” της πολιτικής.

Μάριος Νεοφύτου
15.01.2018″