ΠΕΟ: Συγκαλυμμένες αλλά απροκάλυπτες απειλές προς εργαζομένους στα ΚΙΕ από Υπουργείο Παιδείας

Για συγκαλυμμένες αλλά απροκάλυπτες απειλές προς τους εργαζόμενους στα ΚΙΕ από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, κάνει λόγο η ΠΕΟ.
imagew-1.aspx
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συντεχνίας, οι απειλές στοχεύουν στο να εμποδίσουν  την υλοποίηση της  απόφασης που έλαβε ο  Σύνδεσμος τους, σε  συνεργασία με τις Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ, για την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης για διεκδίκηση δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων τους.

«Φαίνεται ότι για το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι αρκετό το γεγονός ότι αυθαίρετα και παράνομα έχουν απαγορεύσει στους εργαζόμενους των ΚΙΕ το δικαίωμα να θεωρούνται εργοδοτούμενοι,  ώστε να απολαμβάνουν  στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα όπως άδειες ανάπαυσης, δικαίωμα σε ανεργιακό επίδομα και το δικαίωμα σε συλλογική σύμβαση», αναφέρει.

Προσθέτει πως «με την απαράδεκτη και προκλητική διατύπωση απειλών, φαίνεται ότι  επιδιώκεται ακόμα και η απαγόρευση του δικαιώματος να διεκδικούν, χρησιμοποιώντας το ιερό όπλο της απεργίας».

«Η ΠΕΟ καταδικάζει απερίφραστα τις προσπάθειες εκφοβισμού των εργαζομένων στα ΚΙΕ. Ιδιαίτερα καταδικάζει την προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανασφάλειας και της ανάγκης εκατοντάδων νέων ανθρώπων ώστε να παρεμποδιστούν από την οργανωμένη διεκδίκηση δίκαιων και καθόλα νόμιμων διεκδικήσεων», σημειώνει.

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί με αποφασιστικότητα δίπλα στους εργαζόμενους στα ΚΙΕ,  στον αγώνα τους ενάντια στην απορρύθμιση και εκμετάλλευση της εργασίας τους και από θέση αρχής δεν πρόκειται να επιτρέψει αμφισβήτηση του δικαιώματος οργάνωσης, διεκδίκησης και απεργίας.