Δυστοκία στο σχηματισμό ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα


Το ανώτατο κομματικό όργανο, η κομματική βουλή του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε την απόφαση να μην συμμετάσχει σε οποιαδήποτε «κυβέρνηση» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με άλλα κόμματα.images-1

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του ΚΚΔ αναφέρεται ότι ούτε και θα συναντηθούν με το ΚΕΕ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και οι λόγοι είναι ότι οι ατασθαλίες, η παραχώρηση «υπηκοοτήτων» και η κομματοκρατία δεν θα βελτιωθούν.

Το ΚΚΔ, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι έτοιμο για συνεργασία με άλλα κόμματα που έχουν την ίδια ευαισθησία με το ίδιο και θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στην πολιτική.

Ο τ/κ Τύπος συνεχίζει την δημοσιοποίηση στοιχείων για την ψηφοφορία της Κυριακής. Όπως έγινε γνωστό από τις 190.551 άτομα οι 125.900 ψήφισαν ενώ 64.653 δεν πήγαν στην κάλπη. Το τελικό ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 66,07&. Από τις 125.900 το 11% ψήφισε με τρόπο άκυρο. Οι περισσότερες άκυρες ψήφοι ήταν στην «επαρχία» Αμμοχώστου και μετά η Λευκωσία, η Κερύνεια, το Τρίκωμο, η Μόρφου και η Λεύκα.

Η υψηλότερη συμμετοχή ήταν στην Λεύκα που έγινε «επαρχία» πρόσφατα και έφτασε το 70.20%. Στο Τρίκωμο ήταν 67,74%, στην Μόρφου 67,18%, στην Λευκωσία 66,04%, στην Αμμόχωστο 65,97% και το πιο χαμηλό στην Κερύνεια με 64,30%.

Οι ψήφοι όπως υπολογίστηκαν και με τους τρεις τρόπους ήταν 5.388.730. Οι περισσότερες έγκυρες ήταν στη Λευκωσία και μετά σε Αμμόχωστο, Κερύνεια, Τρίκωμο, Μόρφου και Λεύκα.