«Προεδρικό εκλογικό σύστημα» και στα κατεχόμενα, λέει ο Τσαβούσογλου

‘Προεδρικό εκλογικό σύστημα’ συζητείται για τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει.Unknown

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε συγκεκριμένα: “Και στην ΤΔΒΚ συζητείται το προεδρικό σύστημα. Μπορεί να γίνει. Εμείς περάσαμε σε προεδρικό σύστημα. Από τώρα βλέπουμε τα οφέλη του”.

Το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα ο βουλευτής του ΑΚΡ Μουρχάν Κουζού το βράδυ της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα με τουϊτ του εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστεί το πρόβλημα των `κυβερνήσεων συνασπισμού`.

Βολκάν Μποζκίρ

Εξάλλου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Βολκάν Μποζκίρ, εκφράζοντας την ευχή να σχηματιστεί σύντομα ‘κυβέρνηση’ στα κατεχόμενα ανέφερε ότι στην Τουρκία η καρδιά μας χτυπάει πάντοτε για την Κύπρο και η καρδιά της Κύπρου πάντοτε για την Τουρκία»

Σε δήλωσή του πριν τη συνάντησή του με τον ‘πρέσβη’ των κατεχομένων στην Άγκυρα, ο Βολκάν Μποζκίρ είπε ότι θα συζητούσαν την ψηφοφορία της Κυριακής στα κατεχόμενα και τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, καθώς και τρόπους ώστε να βελτιωθούν οι εργασίες της ‘βουλής’ των κατεχομένων.