Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την καταγγελία Λιλλήκα ότι προσπάθησαν να εξαγοράσουν την υποψηφιότητα του

Συνεχίστηκαν και σήμερα τα σχόλια και οι αντιδρασεις αναφορικά με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη σε συνέντευξη του την Κυριακή στην εφ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο υποψήφιος πρόεδρος Γ.Λιλλήκας ότι κάποιοι προσπάθησαν να εξαγοράσουν την υποψηφιότητα του. Χθες το απόγευμα ο Γ.Λιλλήκας σε συνέντευξη του στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε πως κάποιος από το επιτελείο του Ν.Παπαδόπουλου τον προσέγγισε λίγε μέρες πριν την υποβολή των υποψηφιοτήτων και του ζήτησε να αποσυρθεί έναντι ανταλλαγών.imagew-5.aspx

Σε δηλώσεις του εξάλλου στον ACTIVE ο Γιώργος Λιλλήκας μίλησε για προσπάθεια εξαγοράς της υποψηφιότητάς του, μάλιστα με σοβαρά ανταλλάγματα, ήταν η χθεσινή είδηση.

Από αξιώματα μέχρι και χρήματα δήλωσε   ότι δέχθηκε για να αποσυρθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι κουράστηκε να ακούει ψιθύρους ότι βολιδοσκοπήθηκε από το επιτελείο Αναστασιάδη με τη συνδιαλλαγή της θέσης του ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του επιτελείου Ν.Παπαδόπουλου Χρύσης Παντελίδης απάντησε ωστόσο πως οι καταγγελίες Λιλλήκα δεν τους αφορούν.

Το επιτελείο του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «τέτοιες πρακτικές πλήττουν βάναυσα την δημοκρατία και εκφυλίζουν την πολιτική μας ζωή
» Η καταγγελία του υποψηφίου Προέδρου κ. Γιώργου Λιλλήκα , προσθέτει, για πρόταση που του έγινε για απόσυρση της υποψηφιότητας του έναντι αμοιβής οδηγεί στον πάτο την πολιτική μας ζωή.
Αυτές οι πρακτικές πλήττουν βάναυσα την δημοκρατία και εκφυλίζουν την πολιτική μας ζωή.
Οι εκλογές πολύ σύντομα θα τελειώσουν. Τα νέα όμως ήθη που κάποιοι φέρνουν στην πολιτική μας ζωή θα παραμείνουν βαθιά χαραγμένα στην συνείδηση των πολιτών ως το μεγαλύτερο κτύπημα στον πολιτικό μας πολιτισμό σε προεκλογική περίοδο.
Οι εκλογές άλλωστε, συνιστούν την γιορτή της δημοκρατίας και όχι την καταρράκωσή της.»

 ΓΓ του ΑΚΕΛ
«Η καταγγελία του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα είναι εξαιρετικά σοβαρή και  υποσκάπτει τα θεμέλια της πολιτικής ζωής στην Κύπρο, γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις, όποιος έχει λεφτά, να κερδίζει τις εκλογές, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζητώντας από τον κ.Λιλλήκα αλλά και το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, να ξεκαθαρίσουν τι πραγματικά έχει συμβεί.

Σε δηλώσεις  στη Λεμεσό και αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ.Λιλλήκα για προσπάθεια εξαγοράς της υποψηφιότητας του, ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως «έχει υποχρέωση και ο κ.Λιλλήκας να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έχει συμβεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει υποχρέωση και το επιτελείο το οποίο κατηγορείται γι αυτό το θέμα, να υπερασπιστεί τον εαυτό του τεκμηριωμένα και κατά τρόπο πολύ συγκεκριμένο».

» Αλίμονο αν επιτραπεί , η πολιτική ζωή του τόπου να διολισθήσει προς τέτοιες κατευθύνσεις. Δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε εύκολα και είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε το πλήρες ξεκαθάρισμα για το τι έχει πραγματικά συμβεί στο συγκεκριμένο ζήτημα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «δεν μπορεί την ώρα που έχει την ευθύνη για την πολιτική αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών, να συμπεριφέρεται με ένα τρόπο που δεν αρμόζει σε έναν Υπουργό που έχει μια τέτοια ευθύνη, πρέπει να σοβαρευτεί και ν` αποφεύγει τις αναρτήσεις και τους πανηγυρισμούς και τις εξάρσεις του είδους θα κερδίσουμε τις εκλογές, θα πετύχουμε αυτό και αυτό».

«Δεν θέλω να δώσω περισσότερες διαστάσεις σε ένα ζήτημα στο οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έπρεπε να είχε την ευαισθησία να καλέσει τον Υπουργό του να σοβαρευτεί», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού και υπέδειξε πως «είναι ένα πράγμα να υπερασπίζεσαι το έργο της Κυβέρνησης και είναι άλλο από τη μια να απαξιώνεις του πολιτικούς αντιπάλους του υποψήφιου τον οποίον στηρίζεις και ν` αναρτάς δηλώσεις ότι θα νικήσουμε στις εκλογές».
Γραπτή δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου
Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Ματίνος Σιζόπουλος αναφέρει:

«θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν είχα καμία συνάντηση με κανένα από τους υποψήφιους Προέδρους πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου».