Παραιτείται ο Τζακιτζί, αποφάσεις και δηλώσεις άλλων πολιτικών αρχηγών

 

Παραιτείται από την προεδρία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Μεχμέτ Τσακιτζί.Unknown

Εξέφρασε λύπη αλλά και σεβασμό για το αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν ψήφισαν υπέρ της αλλαγής αλλά αύξησαν τους «βουλευτές» του ΚΕΕ στηρίζοντας την συνέχιση αυτής της τάξης πραγμάτων. Περιμένουν τους Τ/κ δύσκολες μέρες, πρόσθεσε λέγοντας ότι ο ίδιος ως απλός πολίτης λυπάται. «Και παραπονούμαστε και μαυρίζει η ψυχή μας αλλά δεν στηρίζουμε την αλλαγή».

Ο κ. Τζακιτζί επέκρινε το νέο εκλογικό σύστημα το οποίο ο ίδιος δεν είχε ψηφίσει στη «βουλή» ενώ έκανε λόγο για 20.000 «καμένες ψήφους» (άκυρες).

Πρόεδρος ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν

Σε μήνυμά του στο Facebook σήμερα ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι από σήμερα θα είναι στους δρόμους, είναι μια νέα σελίδα μιας νέας φάσης του αγώνα τους, θα είναι μαζί με τους συμπολίτες τους για να τους ακούσουν, να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους, να συνεχίσουν μαζί να βρίσκουν λύσεις.

Πρόεδρος κόμματος του Λαού

Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε ότι δεν θα συνεργαστεί με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για τη δημιουργία «κυβέρνησης», σύμφωνα με ανάρτηση του κόμματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη σημερινή συνεδρία του κεντρικού συμβουλίου του κόμματος αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως το Κόμμα του Λαού δεν θα λάβει μέρος σε συζητήσεις ή  συναντήσεις με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για τη δημιουργία «κυβέρνησης»

Για μας επιτυχία δεν είναι μόνο οι ψήφοι που εμείς πήραμε αλλά μια κοινοτική επιτυχία δήλωσε  ο Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίο θεωρεί πως δεν είναι ένα καθόλου λαμπρό αποτέλεσμα για το μέλλον του «λαού».

Στην πρώτη του δήλωση στους δημοσιογράφους μετά την τρίωρη συνεδρία της κομματικής βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού είπε ότι θέλουν να μιλήσουν με τον κόσμο που δεν πήγε στην κάλπη, να ακούσουν τα προβλήματά του και πόσοι οι ίδιοι ήταν γνώστες γι’ αυτά. Απέτυχαν σε αυτό, ανέφερε, και πρέπει να το παραδεχτούν λέγοντας ότι στην αξιολόγηση που έκαναν το πρωί εντόπισαν και οργανωτικά αλλά και άλλα προβλήματα που έχουν ως κόμμα κάνοντας την αυτοκριτική τους.

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν και ούτε να συναντηθούν γι’ αυτό το λόγο με το ΚΕΕ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν σύντομα και πάλι «εκλογές»,σημείωσε πως δεν είδε κανέναν ευτυχισμένο από το νέο «σύστημα εκλογών» ενώ ερωτηθείς εάν θα συναντούνταν με το ΔΚ για τον σχηματισμό μιας «κυβέρνησης» συνεργασίας, ο κ. Οζερσάι είπε ότι θα το σκεφτεί υπό όρους. Εάν, σημείωσε, μιλούμε για «κυβέρνηση» που θα οδηγήσει σκάνδαλα στην δικαιοσύνη και τους υπεύθυνους γι’ αυτό ή θα είναι μια μεταβατική «κυβέρνηση» μέχρι τις επόμενες «εκλογές».

Πρόεδρος κόμματος Αναγέννησης

Σε γραπτή του δήλωση σήμερα, μετά την ανακοίνωση των ανεπίσημων αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος του κόμματος της Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί είπε ότι παρά τα εμπόδια, τις πιέσεις και τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις είναι στη «βουλή» και το ποσοστό του 7% απέδειξε την ύπαρξή τους στην τ/κ πολιτική σκηνή. Θα ανταποκριθεί, πρόσθεσε, στην ευθύνη που ανέλαβε και ευχαρίστησε όλους όσοι ψήφισαν το κόμμα του.

Πρόεδρος κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας

Το αποτέλεσμα των «εκλογών» έδειξε ότι το προεδρικό σύστημα είναι απαραίτητο ανέφερε σε δική του γραπτή δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι από την παρούσα «βουλή» δεν πρόκειται να προκύψει μια μακροβιώσασα «κυβέρνηση».