Ψήφισμα στη Βουλή κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής επιδίδει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος.idiotikopoiisis

“Ζητούμε όπως φανείτε αντάξιοι των τραγικών καιρών που περνά ο τόπος. Δεν πρέπει να περάσει κανένας νόμος που θα αφήσει βορά στους λύκους τα σπίτια των συμπατριωτών μας. Η εξουσία, σάς έχει δοθεί από τους χιλιάδες ανθρώπους που τώρα κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Δεν είναι ευθύνη των πολιτών η σημερινή δυσμενής κατάσταση. Ας μην την πληρώσει ο λαός μας”, αναφέρεται στο ψήφισμα.

Επίσης το Κίνημα ζητά την αναστολή του βασικού νόμου για ένα χρόνο, “μέχρι την ψήφιση συνταγματικά έγκυρων νομοθετημάτων που θα κατοχυρώνουν την πρώτη κατοικία, και επαγγελματική στέγη συμπολιτών μας οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση”.
Ζητά επίσης δραστική μείωση των επιτοκίων, παγοποίηση των δανείων των πιο πάνω κατηγοριών και κατάργηση του “παράνομου“ τόκου υπερημερίας.

“Η Βουλή έχει την τελευταία ευκαιρία να αφαιρέσει από τις τράπεζες το δικαίωμα να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε να αποτραπούν οι μαζικές εκποιήσεις. Εμείς το Κίνημα «Ενάντια Στις Εκποιήσεις» υποσχόμαστε ότι δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να προστατευθεί η κατοικία και η επαγγελματική στέγη”, αναφέρεται στο ψήφισμα.