Υπό 8ήμερη κράτηση η 27χρονη αλλοδαπή για το θάνατο 70χρονου σε γηροκομείο



Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε η 27χρονη από τη Σρι Λάνκα για την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας του 70χρονου Ανδρέα Κυριάκου σε οίκο ευγηρίαςimages-1 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στη Λεμεσό.

Η 27χρονη, που παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο, δεν έφερε καμία ένσταση στην κράτηση της.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, εργοδοτείτο παράνομα στο συγκεκριμένο γηροκομείο και δούλευε σε νυχτερινές βάρδιες έχοντας τη φροντίδα των ενοίκων.

Η 27χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται να προσπάθησε να σηκώσει από το έδαφος τον άτυχο ηλικιωμένο, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε είχε σωριαστεί στο έδαφος.

Στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφεται η 27χρονη να προσπαθεί τουλάχιστον δυο φορές, ενώ την τρίτη φορά όταν τον τράβηξε από τα ενδύματα του, όπως είπε η ίδια στην κατάθεση της, σταμάτησε να μιλά και κοκκίνισε.

Τότε κάλεσε σε βοήθεια άλλη φροντίστρια και προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ιδιώτης γιατρός που κλήθηκε διαπίστωσε το θάνατο του.

Εξάλλου, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τόσο της ιδιοκτήτριας όσο και της διευθύντριας του ιδρύματος καθώς εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης εργοδότησης και της παράνομης απασχόλησης.

Οι δυο γυναίκες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και θα γίνει καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση.