Γ.Ελεγκτής: Ουδέν μεμπτόν για τον Πρόεδρο στην υπόθεση Πέρα Πεδί

 

Ουδέν μεμπτόν προκύπτει για τον  Πρροεδρο της Δημοκρατίας  με βάση ταimages ευρήματα έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την προώθηση της ανάπτυξης στο Πέρα Πεδί της επαρχίας Λεμεσού. Στα συμπεράσματα της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρεται: «Δεν έχει τεθεί ενώπιον μας, ούτε και έχουμε εντοπίσει οποιοδήποτε ελεγκτικό τεκμήριο που να δεικνύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ή έχει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εμπλοκή, είτε εκ συμφέροντος είτε κατά κατάχρηση εξουσίας, στην προώθηση της εν λόγω ανάπτυξης».

Αναφέρεται επίσης ότι πέραν των αγοραπωλησιών και ανταλλαγών μεταξύ των συγγενών του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εταιρείας Parnitha Development Ltd, όπως αυτές περιγράφονται στην έκθεση, δεν φαίνεται να υπήρχε άλλη σχέση τους με την εταιρεία αυτή ή με την προτεινόμενη ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι η έκθεση συντάχθηκε κατόπιν επιστολής ημερ. 2.11.2017 που διαβιβάστηκε στην Ελεγκτική Υπηρεσία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται ότι από κόμματα της αντιπολίτευσης και/ή επιτελεία υποψηφίων προέδρων, προβάλλεται ο ισχυρισμός πως, είτε ο ίδιος, είτε μέλη της οικογένειας του, έχουν έννομο ή οικονομικό  συμφέρον, από προτεινόμενη ανάπτυξη της εταιρείας Parnitha Development Ltd στη περιοχή «Φτερικούδια» του χωριού Πέρα Πεδί Λεμεσού και/ή ότι ο ίδιος έχει ίδιον όφελος, και ως εκ τούτου εμπλέκεται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, από τις αρμόδιες αρχές, ευνοϊκά η εν λόγω ανάπτυξη. Παράκληση του Προέδρου ήταν όπως η Ελεγκτική Υπηρεσία διενεργήσει ενδελεχή έρευνα για το θέμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο είχε ή έχει εμπλοκή στην προώθηση της εν λόγω ανάπτυξης.

Η Ειδική Έκθεση με θέμα «Προτεινόμενη ανάπτυξη στο χωριό Πέρα Πεδί, Λεμεσού» που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία έχει αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας , στη διεύθυνση: http://www.audit.gov.cy/audit/audit.nsf/All/DD7683C160D01027C22580F700269822?OpenDocument

Δηλώσεις Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Σε γραπτή δήλωση του ο  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει  ότι «άλλη μια προσπάθεια “από τους γνωστούς παραγωγούς λάσπης και fake news σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι μόνο κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος, αλλά αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους και τους εμπνευστές της παραγωγής λάσπης,” αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

Διερωτάται επίσης κατά πόσο οι ίδιοι οι παραγωγοί λάσπης θα βρουν τη δύναμη να απολογηθούν στον κυπριακό λαό.

«Οι πολίτες πάντως θα τους δώσουν την απάντηση στις 28 Ιανουαρίου 2018», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.