Ο ψευδοπρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα κατά της ΑΦΡΙΚΑ

Τη στήριξή του στην απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας να ανακηρύξει την ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα των Παλαιστινίων ο «πρωθυπουργός», Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος είπε ότι «για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση, είναι φυσικός κανόνας».SENER

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν έκανε δήλωση στο τουρκικό πρακτορείο ΙΗΑ, λέγοντας ότι η απόφαση του ΟΙΣ είναι μια αντίδραση στην απόφαση (των ΗΠΑ) για την Ιερουσαλήμ που όχι μόνο δεν βοηθά στην επίτευξη ειρήνης στην περιοχή, αλλά επιπλέον ανοίγει το δρόμο για να χυθεί νέο αίμα.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν ευχήθηκε να υπάρξει αναθεώρηση της λανθασμένης – όπως είπε – απόφασης και να μην επιτραπεί η κατάσταση να φτάσει σε συγκρούσεις και να χυθεί νέο αίμα.

Στην ανακοίνωση του «πρωθυπουργικού γραφείου» αναφέρεται επίσης ότι ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν κλήθηκε από τουρκική εφημερίδα να σχολιάσει την γελοιογραφία/φωτογραφία με τον Ταγίπ Ερντογάν (στην Αφρίκα) με τον «πρωθυπουργό» να απαντά ότι «θα γίνει αυτό που πρέπει απέναντι σε μια ομάδα που αποτελεί μειοψηφία και προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα μεταξύ εμάς και της μητέρας πατρίδας».

Έγιναν, όπως είπε, οι αναγκαίες διεργασίας προς τον «εισαγγελέα» ώστε να προχωρήσει επειγόντως η διαδικασία εντός των «νομοθεσιών» του ψευδοκράτους. Αυτές οι ενέργειες, είπε, η υποτίμηση με τέτοιον τρόπο δεν πρέπει να γίνεται όχι μόνο εναντίον του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, αλλά κανενός κράτους. Αυτοί που το έκαναν αυτό δεν εκπροσωπούν τίποτα στην «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος ο Οζγκιουργκιούν προσθέτοντας ότι «δεν γίνονται αποδεκτοί με κανένα τρόπο». Το μόνο που κάνουν, συνέχισε, είναι να προσπαθούν να χαλάσουν το κλίμα μεταξύ Τουρκίας – ψευδοκράτους.

Μπορεί οι ίδιοι να μην αναγνωρίζουν την Τουρκία ως μητέρα πατρίδα, αλλά η υποτίμηση με αυτόν τον τρόπο μιας χώρας που έχει ανοίξει διπλωματική αντιπροσωπεία στο ψευδοκράτος, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, κατέληξε ο κ. Οζγκιουργκιούν.