Οπως θέλουν ας την «βαφτίσουν»

 Φτάνει η λύση να οδηγεί σε ένα δημοκρατικό, λειτουργικό κράτος

 

 

Η βδομάδα που πέρασε αποκάλυψε την ανεπάρκεια της

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

πολιτικής μας ηγεσίας και την ανικανότητα της να πείσει το εκλογικό σώμα πως γνοιάζεται ειλικρινά για να σωθεί επιτέλους αυτός ο τόπος, μακρυά από τις προσωπικές ατζέντες, τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.Οι αντιπαραθέσεις και οι αμφησημίες για τη Διζωνικη Δικοινοτική Ομοσπονδία, οι εκατέρωθεν προκλήσεις να απαντήσουν ο ένας στον άλλο τί είδους λύση επιδιώκουν, δείχνει το κατάντημα πως φτάσαμε να μετρούμε πάνω από τέσσερις δεκαετίες, τα πέτρινα χρόνια της ημικατοχής και να μην βρίσκουν μια κοινή συνισταμένη να συμφωνήσουν στα ουσιώδη και μείζονα.Την επιβίωση του λαού σε αυτό το άκρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που είχε την ευλογία και την κατάρα να γεννηθεί σε έναν τόπο που η γεωστρατηγική του θέση   είναι τόσο σημαντική ώστε να την παίζουν στα ζάρια ξένοι ρουφιάνοι και διεθνείς νταβατζήδες.

Αφήνει αδιάφορους τους πολίτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους τραβούν τον δικό τους καθημερινό γολγοθά για τον καθημερινό επιούσιο και δεν τους κόφτει πώς εννοεί τη ΔΔΟ ο ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ ή το ΑΚΕΛ.Αλλωστε αυτή τη ρητορική την έχουν εμπεδώσει- οι μεγαλύτερες ηλικίες -εδώ και πάνω από 40 χρόνια και έχουν κουραστεί από τις κοκορομαχίες τέτοιου επιπέδου.

Ο αυτοεγκλωβισμός, η εσωστρέφεια και η επίρριψη ευθυνών στην τάδε ή δείνα πολιτική ηγεσία ή κομματική παράταξη, τους μόνους που αφήνει κερδισμένους είναι την Τουρκία και τα φασιστοειδή που την κυβερνούν. Και οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να «χρησιμοποιούν» τα επιχειρήματα ε/κ πολιτικών προκειμένου να ενισχύουν την προπαγάνδα τους ότι η Ε/κ πλευρά ευθύνεται για τη μη εξεύρεση λύσης.

Πες, πες θα πείσουν τους πάντες ακόμα και τα θύματα της τούρκικης εισβολής και κατοχής πως οι Ελληνοκύπριοι φταίνε επειδή δεν λύεται το κυπριακό.Με τις εμμονές τους θα προκαλέσουν ενοχές στους πρόσφυγες επειδή διεκδικούν το αναφαιρετο δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να ανακτήσουν και εκμεταλλευτούν την περιουσία τους και να ζησουν εκεί όπου επιθυμούν.

 

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι «αρνείται πεισματικά να ξεκαθαρίσει αν θα επιδιώξει λύση ΔΔΟ, ή αν θα απευθυνθεί στον ΓΓ του Οργανισμού με τα ίδια μισόλογα, όπως αυτά συμφώνησαν να λένε προεκλογικά στον κυπριακό λαό μαζί με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους άλλους αντιομοσπονδιακούς ηγέτες που τον στηρίζουν».Kαλεί το Νίκο Αναστασιάδη , «να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το Κυπριακό μεταλλαγμένος ως Νικόλας Παπαδόπουλος και «εαν θα επαναφέρει και μετεκλογικά την πολιτική της πρόταξης ή αν θα αδειάζει και μετεκλογικά το κόμμα του χάριν του ναζιστικού ΕΛΑΜ».

Bέβαια ο απερχόμενος Πρόεδρος με το τουπέ του δήθεν φαβορί (στις δημοσκοπήσεις) συνεχίζει τον αμανέ σε υψηλές πατριωτικές κορώνες και δεν απαντά στα ερωτήμτα που εγείρει η ηγεσία του κόμματος με την οποία τα εύρισκαν μια χαρά και δύο τρομάρες στο κυπριακό προτού ανάψει ο προεκλογικός πυρετός και τα αιματα για τον προεδρικό θωκο. Ο Ν.Αναστασιάδης εσχάτως άφησε αχμές για την πολιτική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου λέγοντας πως ο «υπεύθυνος ηγέτης αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες και δεν τις μεταθέτει στους ώμους του κυπριακού λαού και ότι είναι καλύτερα να καταλογίζονται ευθύνες στον ηγέτη παρά σε ένα λαό.»

Ο ίδιος βέβαια ουδέποτε αποδέχθηκε τις βαρύτατες ευθυνες του, ούτε και απολογήθηκε, όταν έτρεχε ως κακομαθημένο στην αυλή των Βρυξελλών για να καταγγείλει το 76% των Ε/κ επειδή απέρριψαν το σχέδιο Ανάν.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αδικεί ή και αναιρεί την πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου όταν δεν ξεκαθαρίζει πως η πάγια πολιτική του ΔΗΚΟ από το 1977 μεχρι πρόσφατα ήταν λύση στη βάση της Δ.Δ.Ο. αλλά με διαφοροποιήσεις και διακυμάνσεις απ’ οτι ο Συναγερμός και ο ενδοτικός χώρος της κεντροδεξιάς.

Ο Γ.Λιλλήκας τουλάχιστον είναι ειλικρινής και δηλώνει αντίθετος με τη λύση Δ.Δ.Ο ως αντιδημοκρατικής , ρατσιστικής και ως μη εφαρμόσιμης σε ένα κανονικό κράτος.

Ποιές είναι οι καθαρές θέσεις;

Διατυμπανίζουν ο ένας μετα τον άλλο πως «η διαχείρισή του εθνικού μας θέματος απαιτεί καθαρές θέσεις, υπευθυνότητα,συνέπεια και σταθερότητα».

Ωραία !Ποιός τα εχει όλα αυτά να πάμε να τον «σταυρώσουμε»; Ποιός είναι συνεπής και σταθερός που για όσα προδεσμεύεται τα εκτελεί και μετά την λαϊκή ετυμηγορία;

Με τις αμφισημίες τους δεν ξεκαθαρίζουν στο λαό τι επιδιώκουν.Μοιάζουν με εκείνους τους χοντρόκωλους εργοδότες που αντί να πουν ξεκάθαρα στους υπαλλήλους τους πως τους απολύουν, δηλώνουν πως «η επιχείρηση χρειάζεται αναδιάρθωση για το συμφέρον όλων».

Αλλο δηλαδή να σου λένε πως σε διαλοστέλλουν και διαφορετικά ηχεί η στέρηση της εργασίας με την αναδιάρθωση.

Αλλο να λέει λύση Δ.Δ.Ο. με σωστό περιεχόμενο, ο ένας και, άλλο να ζητούν λύση Δ.Δ.Ο στο πρότυπο του σχεδίου Ανάν οι άλλοι.

Διαφορετικά ερμηνεύουν ή και εξιδανικεύουν τη Δ.Δ.Ο οι μεν και διαφορετικά την αναθεματίζουν οι δε.

Λύση όπως νάναι και ότι νά’ναι ο λαός δεν επιθυμεί και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.Γι’ αυτό και του αποκρύβουν τις πομπές τους και τα δούναι στον κατακτητή.

Ο κ. Σταύρος Μαλάς συνεχώς προειδοποιεί πως χωρίς ΔΔΟ οδεύουμε προς διχοτόμηση.Δηλαδή να αντιληφθούν και όσοι διάβασαν απέξω και ανακατωτά το σχέδιο Ανάν το οποίο υποστήριζε ο κ. Μαλάς και η συντριπτική πλειοψηφία της σημερινής ηγεσίας του ΑΚΕΛ, πως εκείνο το εκτρωματικό σχέδιο προνοούσε Δ.Δ.Ο και όχι συνομοσπονδία-διχοτόμηση με όλα τα τουρκικά ασκέρια σε κυπριακό έδαφος και τις εγγυήσεις της Τουρκίας πουπανοπροίτζιν; Εκτός και αν συμφωνούν με την Δ.Δ.Ο όπως την εννοούν οι ΕΔΗ με την Πυθιακή θέση «μια μη καλή λύση σήμερα θα είναι πολύ καλύτερη από μια μη λύση αύριο»(!!!)

Στο τέλος τέλος ο λαός εκείνο που θέλει είναι λύση με προδιαγραφές ενός δημοκρατικού , λειτουργικού κράτους και όχι η μειοψηφία να έχει δικαίωμα βέτο σε βάρος της πλειοψηφίας.Ο ιδιοκτήτης να εχει τον πρώτο λόγο αν θα επιστρέψει στην περιουσία του και όχι ο χρήστης, δηλαδή ο σφετεριστής.

Ας την βαφτίσουν όπως θέλουν τη λύση .Φτάνει να μην οδηγεί σε κράτος που θα παραλύει τα επόμενα 24ωρα επειδή η Τουρκία θα επιβάλλει τις θέσεις της.

 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ στις 26 Νοεμβρίου 2017