Η ΕΔΕΚ καταγγέλλει σχέση κυβέρνησης με ιδιωτικό φροντιστήριο

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της καταγγέλλει σχέση κυβερνησης  με διωτικό φροντιστήριο  αναφέροντας τα πιο κάτω:images-3

«Σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων για τη γενικότερη σχέση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ιδιωτικό φροντιστήριο που εργοδοτούνται λειτουργοί του ΥΠΠ.

Με αφορμή τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο Γενικός Ελεγκτής σχετικά με το σκάνδαλο των εξετάσεων, τη σύγκρουση συμφερόντων αλλά και τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας, διαφαίνεται πως το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο και επιβάλλεται να τύχει του ανάλογου χειρισμού.

Το αδιάβλητο του θεσμού των εξετάσεων που από το 1975 δεν αμφισβητήθηκε και δεν δέχθηκε ποτέ κριτική ως προς την αξιοπιστία του, πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φαίνεται από τα ίδια τα γεγονότα ανίκανη να εφαρμόσει και να υλοποιήσει αυτή την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά και διστακτική ως προς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης:
Η μη ανάθεση της έρευνας για τα γεγονότα εξαρχής σε ανεξάρτητο ερευνώντα λειτουργό,
το ότι το ΥΠΠ αποφεύγει να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της λειτουργού που έκανε τη διοικητική έρευνα,
το ότι ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου στο οποίου απασχολούνται λειτουργεί του ΥΠΠ είναι εκ των συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας,
προκαλεί σωρεία ερωτημάτων ως προς τη γενικότερη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και το εν λόγω ιδιωτικό φροντιστήριο.