Τρεις προτάσεις για τους εκπαιδευτικούς κατέθεσε ο Σταύρος Μαλάς

Τις θέσεις του για τρία πολύ συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία θα εφαρμόσει στον τομέα της εκπαίδευσης με την ανάληψη της διακυβέρνησης, παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, ύστερα από σημερινή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις – ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ- την οποία χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Κυβέρνηση.imagew-2.aspx

Σε δηλώσεις του, ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση από το εκλογικό του επιτελείο, ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου βρίσκεται σε μια δύσκολή περίοδο, γιατί πέρα από τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει προστεθεί πρόσφατα και το φιάσκο με τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών».

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του, είπε ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση της «αγοράς υπηρεσιών» στην εκπαίδευση που αφορά στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Εκπαίδευσης (ΚΙΕ), στα Μουσικά και Αθλητικά Λύκεια, στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) στα ολοήμερα σχολεία και στα βραδινά προγράμματα. «Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι και παράνομη και άδικη και αντιπαραγωγική. Εμείς αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα προγράμματα αυτά και το ρόλο που έχουν να επιτελέσουν. Για αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς που θέτει αυτούς τους εκπαιδευτικούς σε δεύτερη κατηγορία και πλήττει το επίπεδο των παρεχόμενων προγραμμάτων» ανέφερε.

Δεύτερον, είπε, «θα διασφαλίσουμε τον πλήρη σεβασμό του καθεστώτος αορίστου χρόνου για όλους τους εκπαιδευτικούς στη βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση, με απαράδεχτο τρόπο, άργησε τέσσερα χρόνια να ασχοληθεί με το θέμα με αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις και άλλα τετελεσμένα που περιέπλεξαν το χειρισμό του θέματος».

Τρίτον, θα εγκύψει, όπως ανέφερε, «με προσοχή στα προβλήματα των αντικαταστατών εκπαιδευτικών οι οποίοι σήμερα δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Στόχος μου είναι δώσουμε σύγχρονες, προοδευτικές, ρεαλιστικές και συναινετικές λύσεις στα προβλήματα του σήμερα. Με το βλέμμα στραμμένο στην παιδεία του αύριο. Μια παιδεία ποιοτική, σύγχρονη και ανθρωποκεντρική» κατέληξε ο κ. Μαλάς.