Τ/κ εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου


Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια ένας Τ/κ, ο Τσιλέρ Σιαμπί, imagesεξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου γονέων και κηδεμόνων στο ε/κ Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, γράφει πρωτοσέλιδα σήμερα η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς», σημειώνοντας ότι ο Τσιλέρ Σιαμπί δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, ζητώντας μόνο η εκλογή του να μην κριθεί με πολιτική διάσταση, αλλά να αντικρισθεί από την εκπαιδευτική αντίληψη και την ανθρώπινη πλευρά.

Ο μόνος του στόχος, είπε, είναι να υπηρετήσει το σχολείο και τους μαθητές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ντουϊγκού Αλάν στην Χαβαντίς, ο Σιαμπί είναι από την Γαληνόπορνη, παντρεμένος με Ελληνοκύπρια της περιοχής, η οποία τον στήριξε στην προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος του συνδέσμου κηδεμόνων, καθώς ένα από τα παιδιά τους φοιτάει στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.

Ο «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου, Σουπχί Τζιοσκούν είπε ότι για τους ίδιους είναι μια κάτι φυσιολογικό στην εξέλιξη της καθημερινότητας, προσθέτοντας ότι στο Ριζοκάρπασο ζούνε (μαζί Τ/κ και Ε/κ) ήσυχα και δεν προσεγγίζουν τα γεγονότα με πολιτική χροιά αλλά αξιολογούν τους ανθρώπους. «Κάντε κι εσείς το ίδιο», προέτρεψε την εφημερίδα που ζήτησε και από πολιτικούς σχόλιο.

Η εκλογή ενός Τ/κ στον σύνδεσμο κηδεμόνων του ε/κ Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου δείχνει την ενότητα και την ανεκτικότητα της τοπικής κοινωνίας, δήλωσε στην Χαβαντίς ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν που επέκρινε τον «υπουργό εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου για την απόφαση επιβολής «δασμών» στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους. «Δεν έχει δικαίωμα να χαλά το επίπεδο γαλήνης που υπάρχει εκεί», πρόσθεσε.

Ο ανεξάρτητος «βουλευτής» Οντέρ Σενάρογλου ανέφερε επίσης στην Χαβαντίς ότι είναι ένα παράδειγμα της φιλίας και των σχέσεων που έχουν οι Τ/κ με τους Ε/κ που ζουν εδώ και χρόνια στον «βορρά».